Guvernul a redus de la 1,5% la 1,2% cresterea economica. Ponta da vina pe seceta si pe Boc

Guvernul a redus de la 1,5% la 1,22% din PIB prognoza de crestere economica pentru acest an, potrivit proiectului de rectificare bugetara. Premierul Victor Ponta da vina pe seceta, dar si pe guvernarea Boc. Prin Legea bugetului de stat pe 2012, aprobată la finele anului trecut, Guvernul stabilise o tinta de crestere economica de 1,8-2,3% din PIB, care a fost insa redusa ulterior la 1,5% din PIB, in urma discutiilor cu Fondul Monetar International (FMI).

Intrebat de jurnalisti care sunt cauzele ajustarii in jos a prognozei, premierul Victor Ponta a declarat: „Seceta din agricultura. Anul trecut a fost un an exceptional. De data asta, toate previziunile din agricultura sunt negative”.

„Si mai avem o problema, pe care cred ca a stiut-o si guvernul anterior, dar a amanat-o pentru noi: prognoza, sperantele referitoare la fondurilor europene care vor fi accesate si incasate a fost hiperoptimista. Noi acum suntem in grafic cu absorbtia, dar ne vin auditurile pe 2010 si 2011, pe care nu le mai putem schimba”, a precizat premierul, joi, dupa prima intalnire cu secretarii de stat din Ministerul Justitiei, in calitate de ministru interimar al Justitiei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.