Dragnea a demisionat din Guvern

Liviu Dragnea a demisionat din funcţia de ministru al Administrației Publice și Dezvoltării Regionale şi de la conducerea PSD, anunţul fiind făcut chiar de el, într-o conferinţă la sediul PSD.

Premierul Victor Ponta a declarat însă că Dragnea va continua să îl însoţească în acest weekend în vizitele de lucru în ţară: „Mâine vom fi împreună la Tg. Jiu și la Craiova, pentru că sunt niște proiecte la care dl Dragnea a lucrat foarte mult și care sunt gata”. 

Persoana care va ocupa postul de ministru rămas vacant va fi nominalizată după discuţii în PSD şi cu preşedintele Klaus Iohannis, a mai anunţat liderul PSD.

Demisia lui Dragnea survine la 3 ore după condamnarea la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude la Referendumul din iulie 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

“Instanţa Supremă a decis să mă condamne la un an cu suspendare. Așa cum am mai spus în permanență, mă consider nevinovat. Cu toate astea, am luat act de decizia instanței de astăzi și i-am prezentat prim-ministrului demisia din funcția de ministru al Dezvoltării. De asemenea, l-am informat că luni va fi pe masa Biroului Permanent Național mandatul meu de președinte executiv. (al PSD – n.r.)”, a spus Dragnea la sediul central al PSD.

El a adăugat că “nu înțeleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astăzi, este o decizie pe care o respect, e o decizie a instanței”.

“În schimb, rămân valabile întrebările pe care mi le-am pus: cum se mai poate face campanie în România, în condițiile în care prezența la vot poate fi considerată folos necuvenit”, a arătat el, precizând că .

Dragnea susţine că “există un precedent periculos” pentru oricine dorește să facă acum campanie electorală la orice nivel.

“Și poate apărea în mentalul colectiv că prezența la vot poate fi ceva greșit sau condamnabil”, a conchis Dragnea.

El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Fost PD-ist, baron PSD-ist

Liviu Dragnea a fost membru al Partidului Democrat (PD) din anul 1994 și vicepreședinte al PD Teleorman din 1995 până în 2000, când a sărit în barca PSD, devenind vicepreşedintele acestui partid în anul 2005.

Între anii 1996-2000, el a fost prefect al judeţului Teleorman.

Dragnea a devenit preşedinte al CJ Teleorman în iunie 2000, când a fost ales pe listele PD şi a trecut la PSD fără să piardă această funcţie, deoarece legea îi permitea la acea dată.

A rămas în funcţia de şef al CJ Teleorman timp de 12 ani, până în decembrie 2012, când a părăsit-o pentru a candida pe listele USL la parlamentare. Aceasta i-a permis să acumuleze o avere fabuloasă ca bugetar.

Din 22 ianuarie până în 3 februarie 2009, Dragnea a fost şi ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul PSD-PDL, dar numai pentru 12 zile, când a preluat ministerul în urma demisiei lui Gabriel Oprea. El s-a suspendat atunci din funcţia de preşedinte al CJ Teleorman, unde a revenit rapid, demisionând de la MAI pe motiv că are insuficiente fonduri alocate ministerului. Presa a scris însă că el s-a certat cu Vanghelie şi Geoană la numirea secretarilor de stat la MAI.

Numit în guvernele Ponta 1, 2 şi 3 (între 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014) în funcţiile de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, Dragnea nu a mai deţinut funcţia de vicepremier în Guvernul Ponta 4, deoarece acest Cabinet are un singur astfel de post, ocupat de Gabriel Oprea.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.