Fabrica de volane Autoliv la Sf. Gheorghe

9

Producatorul suedez de componente Autoliv a achizitionat o facilitate de productie la Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna, unde din a doua parte a lui 2012 va produce volane auto pentru constructori din Europa Centrala si de Est. Compania va angaja inca 600 de oameni pentru a patra sa unitate de productie din tara. Printre marcile auto la care vor ajunge volanele produse la noua fabrica se numara BMW si brand-uri din Grupul Volkswagen.

Autoliv preia cei 400 de angajati ai unei foste fabrici de pantaloni din Sfantu Gheorghe, iar dupa cateva luni de retehnologizare si angajari va incepe in toamna livrarile de volane. “Bazandu-se pe performantele Autoliv Romania din ultimii ani, Grupul a hotarat sa isi extinda activitatea in Romania prin achizitionarea unei facilitati de productie in Sf. Gheorghe, judetul Covasna. Aceasta cuprinde 37.000 mp de teren, din care 12.000 mp construiti. Autoliv isi va creste astfel portofoliul de produse din Romania, urmand sa fabrice in aceasta noua locatie volane, pe care le va vinde tuturor marilor producatori auto din Europa Centrala si de Est”, se arata intr-un comunicat de presa al Autoliv.

“Noua facilitate de productie de la Sf. Gheorghe va incepe sa produca in a doua jumatate a anului 2012 si va crea peste 600 de noi locuri de munca. In acest proiect Autoliv va avea nevoie de muncitori cu experienta in cusatorie, muncitori cu experienta in industrie, specialisti in domeniul turnatoriei si injectarii, mecanici si ingineri de proces, mentenanta, calitate, logistica si multe altele”, precizeaza grupul suedez.

Autoliv este prezent in Romania din 1997, in 3 amplasamente: Brasov, Lugoj si Timisoara. Cei 3.500 de angajati produc centuri de siguranta, chingi pentru acestea, generatoare de gaz pentru airbag-uri, module de airbag, arcuri  (componente ale centurilor) si perne pentru airbag-uri. In Romania Autoliv are si doua centre de dezvoltare, unul la Brasov si unul la Timisoara, unde se dezvolta si testeaza centuri de siguranta si sisteme electronice de siguranta.

Pe plan mondial, Autoliv are uzine in peste 30 de tari si un numar de 47.900 angajati, cu 4.600 peste efectivele de acum un an, arata cel mai nou raport financiar al companiei, remis pe 1 februarie.

Autoliv a vandut anul trecut in valoare de 8,23 miliarde dolari, crestere de 15% fata de 2010, iar componentele legate de airbag-uri au reprezentat 5,4 miliarde dolari, in timp ce acelea legate de centuri de siguranta au contribuit cu peste 2,5 miliarde dolari. (M.S.)

9 COMENTARII

 1. Foarte bine! Este un mare ajutor pentru oamenii care vor sa munceasca din zona respectiva, indiferent ce-ar fi ei ,unguri ,romani ,tzigani…Oameni saraci sint peste tot in tara asta iar investitiile straine sint mai mult decit binevenite mai ales ca in anii de guvernari succesive ale “ardeleanului” Boc acestea au scazut cam de cinci ori. Chiar daca nu recunosc guvernantii nostrii, aratindu-ne PIB-ul dar calculindu-l in lei!.

 2. CURRICULUM VITAE

  NUME: NEAGU
  PRENUME: MIRABELA-LAVINIA
  TELEFON(fix/mobil):0256283111/0745848549
  DATA NASTERII:14.01.1986
  STARE CIVILA:NECASATORITA DOMICILIUL STABIL: STR. TUDOR VLADIMIRESCU NR.55,COMUNA DUMBRAVITA,JUDETUL TIMIS
  STUDII:12 CLASE,LICEUL TEOLOGIC BAPTIST TIMISOARA 2001-2005,PROFIL UMAN
  EXPERIRNTA PROFESIONALA: SC.TERMOREGOLATORII CAMPINII COREL SRL DUMBRAVITA (perioada:2005-2011),TRW-automotive 13 04 2011-08 02 2012
  FUNCTIA: MONTATOR APARATAJ ELECTRIC,confectioner piele
  APTITUDINI: -FIRE USOR ADAPTABILA,FIRE DINAMICA
  -POSIBILITATEA DE-A LUCRA IN WEEK-END SI PESTE PROGRAM
  -MA ADAPTEZ USOR LA CONDITIILE DE MUNCA
  LIMBI STRAINE: ENGLEZA –MEDIU

 3. stimata doamna,sau domnisoara de la resurse umane; Ne am intilnit la o auditie de angajare de circa o saptamina. Atunci am discutat despre coaserea de piele pe volane, cit si alte faze de productie . intrucit eu aveam obiectia de a nu lucra 8-10 ore in picioare colaborarea noastra s-a intrerupt. Inca de atunci miam exprimat dorintade colaborare varog saq-miacceptati o noua forma de colaborare: subsemnatul voi participa 1-2 luni la un cursw decalificare laCOASERE de volane.DSu7pa terminare si examen voi colabora cu dumneavoastra sub forma de MUNCA LA DOMICILIU, cu retribuire in plata pe bucati apte realizate. Cu deosebita stima .

 4. o filiala la ghimbav ar fi minunat -datorita faptului ca nu este transport din afara bv .adica spre cristian .rasnov este mai greu……ati avea de castigat daca ati deschide un spatiu nu foarte mare .asa ptr. 20 de persoane …macar ptr. coasere …….mai analizati

 5. as dori sa stiu daca m-as putea angaja. am fost angajata ca ajutor confectionier si am experienta la cusut cu masina si manual, dar pot invata si alte operatiuni. sunt din int buzaului astept un raspuns

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.