UPDATE! ÎCCJ a decis: USD este ilegitim

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţiile PSD şi PC privind înscrierea USD ca alianţă electorală pentru alegerile europarlamentare din 25 mai a.c. Aceasta înseamnă că decizia de luni a Biroului Electoral Central (BEC) va rămâne bătută în cuie iar PSD, PC şi UNPR trebuie să-şi găsească alt nume decât cel plagiat după USL.

UPDATE ora 18.00: Biroul Electoral Central a admis protocolul de constituire a “Alianței Electorale PSD – UNPR – PC”, prescurtat “PSD-UNPR-PC”.

După ruperea USL, PNL a atacat la BEC înscrierea celorlalte 3 partide rămase în alianţa la guvernare – şi iată că a câştigat, după ce argumentase că se va crea confuzie în rândul electoratului.

Însă BEC a avut o altă motivaţie: USD a mai existat în perioada 1995 – 1999, fiind formată din PD – condus atunci de Petre Roman – şi din PSDR – condus de Sergiu cunescu. Din acea alianţă a făcut parte şi Traian Băsescu, pe atunci membru al Partidului Democrat.

Acum, premierul Victor Ponta trebuie să găsească urgent o altă denumire, dar va avea o altă problemă: Acordul cu UDMR a fost încheiat în numele USD – care, iată, este o alianţă ilegitimă. Iar tertipul că documentul a fost semnat în parte de către fiecare preşedinte din alianţă nu ţine.

Magda SEVERIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.