Încep decontările: Niels Schnecker, preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR SA. Update! El va refuza oferta

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă, miercuri la ora 17.00,  că Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a ales, conform OG 109/2011, noul Consiliu de Administraţie (CA) al companiei, structură care va fi condusă de Niels Schnecker, în calitate de preşedinte. După nici două ore de la informarea publică, Schnecker a anunţat, la Antena 3, că va refuza oferta, pentru a rămâne în continuare în televiziune, dar că va pune umărul la redresarea companiei, dacă i se va cere. Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor,  s-a abţinut de la orice comentariu. 

Omul de televiziune Niels Schnecker este cunoscut realizator de programe la postul Antena 3, dar şi managing senior partner la firma de consultanta Schnecker van Wyk&Pearson.

Update! “Este o mare onoare pentru mine, o încununare a reputaţiei pe care mi-am creat-o în România ca şi consultant, ca specialist în domeniul de management strategic. Mi-ar face o mare, mare plăcere să intru în acest Consiliu de Administraţie (…) Dar acum doi ani mi s-a făcut o altă propunere de nerefuzat, aceea de a începe o nouă cariera, cea de moderator de televiziune. Nu vreau să renunţ la această carieră nouă găsită. Ca atare, cu multă, multă durere în suflet, dar şi cu promisiunea de a rămane aproape ideii de transformare a CFR-ului – cu alte cuvinte, cu orice pot să ajut sunt disponibil – va trebui să refuz aceasta ofertă“, a declarat Niels Schnecker.

Printre noii membri ai CA, aleşi pentru un mandat de 4 ani, se numără Cristian Ghibu, directorul general al companiei, Lucian Isar, Dănuţ Sandu şi Enache Jiru.

În prima şedinţă desfăşurată miercuri la sediul instituţiei, CA l-a numit în continuare pe Cristian Ghibu director general al CFR SA.

“Principala prioritate a conducerii manageriale va fi continuarea strategiei de redresare economică a companiei, proces destul de dificil, în contextul în care compania se număra printre principalele instituţiile de stat care înregistrau anual pierderi foarte mari”, a declarat domnul Cristian Ghibu director general al companiei.

O mică precizare: CFR SA este cel mai mare datornic la stat.

Amintim că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat, în 28 octombrie, un imprumut de 175 milioane euro companiei CFR SA, pentru a-şi plăti datoriile curente.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.