La lopata!

Asteptati sa vina Armata sa va scape de zapada de la usa? Aflati ca nu va veni si, in plus, riscati amenzi de la Primarie daca nu va curatati spatiul din fata magazinului, trotuarul si scarile de la intrarea in bloc sau zona din fata casei. In Sectorul 6 al Capitalei au fost aplicate primele sanctiuni, de aproape 50.000 de lei, iar Primaria Bucurestilor a dat deocamdata somatii, urmand sa vina si amenzile. Armata a iesit la lopata, dar numai acolo unde oamenii au ramas inzapeziti cu masina. Pe de alta parte, spitalele sunt pline de oameni cu fracturi, de la caderea pe gheata; cei varstnici au fractura de sold, iar cei tineri, fractura de glezna.

In Sectorul 6 au fost aplicate, vineri, 87 de amenzi, in valoare totala de 47.500 lei, deocamdata numai societatilor comerciale din aceasta zona a Bucurestilor care nu au curatat zapada din jurul sediilor ce le apartin. Sambata vor fi insa luati la intrebari si reprezentantii asociatiilor de proprietari, care au primit doar avertismente.

In toamna, cele 2.000 de asociatii de proprietari din sector au primit de la ADP lopeti si cate doi saci cu sare. Acum mai au nicio scuza in fata primarului Cristian Poteras, care de cativa ani le asigura material antiderapant si unelte de deszapezire.

Edilul a fost vineri in campusul Regie, unde studentii au solicitat sprijinul Primariei pentru evcuarea zapezii, dar si ei au pus mana la lopata sa curete aleile dintre camine.

Primarul general Sorin Oprescu e mai tolerant: inspectorii Primariei Capitalei au aplicat doar somatii vineri, 298 agentilor comerciali si 167 asociatiilor de locatari/proprietari care nu au indepartat zapada si gheata de pe trotuare.

Nu putem sa nu amintim ca Autostrada Bucuresti-Pitesti a fost deszapezita cu militarii, la lopata. La fel si DN 5, Bucuresti-Giurgiu, unde utilajele de deszapezire nu au putut intra. Ministerul Apararii Nationale a avut in zilele cu viscol si ninsori peste 1.500 de militari in zonele cele mai afectate, care au ajutat la degajarea drumului, la scoaterea masinilor impotmolite in nameti si la transportarea oamenilor ramasi prizonieri ai zapezii.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.