Liber pe A2, dar numai cu 50 la ora

Autostrada Bucuresti-Constanta (A2) a fost redeschisa integral traficului duminica la ora 9.30, dupa ce sambata seara aveau voie sa circule pe ea numai TIR-urile. La trei zile de la blocajul instaurat de viscol si zapada, artera este, astfel, libera tuturor categoriilor de vehicule. Cum insa partea carosabila este inca acoperita pe multe portiuni cu zapada batatorita si gheata, viteza legala de deplasare nu poate depasi 50 km/h, iar politistii rutieri au instalat radare.

Potrivit CNADNR, in acest moment se circula pe intreaga retea de autostrazi si drumuri nationale, dupa ce ultimul drum national inchis, DN 23B Maicanesti-Ciorasti, a fost redeschis sambata seara, la ora 22.00.

Deszapezite cu mare dificultate dupa viscolul si ninsorile de la mijlocul saptamanii, arterele rutiere importante din sudul si sud-estul tarii sunt insa acum sub imperiul gerului, astfel ca soferii trebuie sa circule cu prudenta.

“Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri ii roaga pe participantii la trafic sa respecte semnalele agentilor de le Politia Rutiera, pentru a preveni ambuteiajele. De asemenea, conducatorii auto trebuie sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata)”, precizeaza CNADNR.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane anunta ca, pentru prevenirea accidentelor rutiere si a blocajelor de trafic, politistii rutieri asigura respectarea limitei de de viteza cu ajutorul aparaturii radar.

“Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda”, prevede art. 123 litera e) din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

Echipajele Politiei Rutiere sunt dublate de cele ale Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), care verifica daca masinile de peste 3,5 tone si pe cele de transport persoane cu peste 8 plus 1 locuri sunt echipate de iarna. Echipele comune sunt amplasate pe toate drumurile nationale si cele doua autostrazi.  

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.