Octombrie vine cu 33 de grade Celsius

Vremea continuă să fie deosebit de caldă pentru începutul lui octombrie, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius luni şi marţi, deşi în regiunile extracarpatice valorile termice vor marca o scădere faţă de intervalul anterior. Marţi se anunţă şi ploi în aversă, mai mult de vară, cu tunete şi fulgere, în vestul şi nord-vestul ţării.

Luni, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 de grade în nordul Moldovei şi 33 de grade în Banat şi Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 14 şi 20 de grade, mai scăzute în depresiuni spre 7…8 grade.

La Bucureşti, maxima, în uşoară scădere, vor fi de 29 – 30 de grade, iar minima, de 14 – 16 grade, anunţă meteorologii.

Marţi, valorile termice vor scădea uşor în regiunile intracarpatice, dar vemea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă.

În vestul şi nord-vestul ţării vor fi averse pe arii extinse şi, posibil, descărcări electrice. În restul teritoriului, izolat va ploua slab.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23…24 de grade pe litoral şi 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa, în general, între 10 şi 18 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă, izolat, în regiunile extracarpatice. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.