Operatorii publici şi privaţi de transport, invitaţi la analiza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov

Primarul general interimar Ştefănel Dan Marin (foto) a avut ieri, la sediul Municipalităţii, o întâlnire cu Aura Răducu, reprezentanta Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru a analiza Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Regiunea Bucureşti – Ilfov.

Edilul a stabilit ca la următoarea întâlnire pe această temă să participe principalii operatori de transport public Metrotex şi RATB, operatori publici din Buftea şi Voluntari, alături de 50 – 60 operatori privaţi.

“Acum a fost o analiza de etapa, avand in vedere ca Planul de Mobilitate Urbana Durabila pentru Regiunea Bucuresti – Ilfov trebuie finalizat pana la 30 noiembrie si urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB)”, precizează PMB, într-un comunicat remis redacţiei.

Alaturi de primarul general interimar, la dezbatere au fost prezenti viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea si consilieri generali.

Prin acest Plan de Mobilitate se urmareste realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa promoveze dezvoltarea economica, sociala si teritoriala in regiunea Bucuresti – Ilfov.

Proiectul este finantat din fondurile BERD iar titularul contractului de finantare este Guvernul Romaniei, urmand ca Bucurestiul si celelalte localtatri din judetul Ilfov sa fie principalii beneficiari ai acestui program.

Planul de mobilitate durabilăa

Planul de Mobilitate Urbana Durabila isi propune realizarea unei planificari strategice si urmareste o viziune de dezvoltare a mobilitatii pentru perioada 2016-2030, precizează PMB.

Este un document strategic si un instrument de politica de dezvoltare, folosind un software de simulare a transporturilor având ca scop rezolvarea nevoilor de mobilitate ale persoanelor si intreprinderilor pentru a imbunatati calitatea vietii, contribuind in acelasi timp la atingerea obiectivelor europene privind protectia mediului si eficienta energetica.

“Acest proiect va asigura punerea in aplicare a conceptelor europene de planificare si de management pentru mobilitatea urbana durabila adaptate la conditiile specifice regiunii Bucuresti – Ilfov si va include lista masurilor de imbunatatire a mobilitatii pe termen scurt, mediu si lung, spre exemplu propunerea unei noi structuri de transport public integrat Bucuresti – Ilfov”, se mai arată în comunicatul PMB. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.