Oprescu reia discuțiile cu Petrache și cu primarii din Ilfov pe tema înființării Asociației de Transport Metropolitan București

După 2 ani de stand-by, primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit astăzi la sediul Primăriei Capitalei cu președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, și cu primarii localităților din județul Ilfov, pentru a demara procedurile de constituire a Asociației de Transport Metropolitan București (ATMB).

Proiectul este unul mai vechi, din 2013, diferit de Autoritatea Metropolitană de transport București (AMTB), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și despre care nu se mai știe nimic din primăvara lui 2014, după ce ministrul de atunci, Dan Șova, la demis pe directorul general Flaviu Hoțopan și l-a numit în locul lui pe Gheorghe Iulian.

Pe site-ul www.amtb.eu se arată că „urmare a Certificatului de grefa emis de Tribunalul Buzau, Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, care atesta ca prin prin Hotararea nr. 747/18.04.2014, pronuntata in dosarul nr. 863/114/2014, s-a dispus suspendarea Programului de transport public de persoane cu autobuzele, prin servicii regulate, intre unitatile administrativ-teritoriale in zona metropolitana Bucuresti, 2014-2020, pana la judecarea in fond a cauzei”.

Iată cum argumentează acum Sorin Oprescu necesitatea înființării asociației: “Cred ca ne este foarte clar noua, celor care ne aflam astazi aici, ca nu putem actiona eficient decat impreuna. Astfel, prin aceasta Asociatie de Transport Metropolitan Bucuresti, pe care sper ca o vom infiinta in cat mai scurt timp, vom putea raspunde necesitatilor cetatenilor, prin implementarea unui sistem public de transport integrat, care sa faciliteze transportul public din si catre judetul Ilfov si Bucuresti”. 

„La sedinta de astăzi au mai participat presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache, precum si reprezentanti ai Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD)”, se arată în comunicatul PMB remis redacției pe care îl redăm în continuare:

„Asociatia va avea ca scop gestionarea transportului public in Municipiul Bucuresti si Judetul Ilfov, in conformitate cu prevederile regulamentului european 1370/2007, prin implementarea unui sistem public de transport integrat in aceasta regiune, conform nevoilor cetatenilor.

Asociatia de Transport Metropolitan Bucuresti va fi formata din Municipiul Bucuresti, CJ Ilfov si primariile din Judetul Ilfov, care doresc un sistem public de transport integrat atat cu Municipiul Bucuresti cat si cu celelalte localitati.

De asemenea, Asociatia isi propune implementarea de proiecte prin atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea sistemului de transport public din regiune, fie ca este vorba despre refacerea infrastructurii sau de achizitia de autovehicule.

In cadrul intalnirii au mai fost prezenti si reprezentantii consortiului care realizeaza Planul Urban de Mobilitate Durabila pentru zona Bucuresti-Ilfov, plan care va include, printre altele si noile conditii in care trebuie sa se desfasoare transportul public, atat in Bucuresti cat si in Ilfov, in totala concordanta cu necesitatile cetatenilor”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.