Parteneriat Aquila și BERD pentru un pachet de finanțare

Aquila și BERD au agreat termenii unui pachet de finanțare de până la 10 milioane de euro pentru dezvoltarea mărcilor proprii, modernizarea depozitelor,  digitalizare și capital de lucru, se precizează într-un comunicat de presă.

📷 Foto: Miluta Flueras 

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Aquila, unul dintre jucătorii importanți din piața de distribuție a bunurilor de larg consum și logistică, anunță că au agreat termenii unui împrumut în valoare de 5 milioane de euro și a unei opțiuni BERD de a cumpăra acțiuni de până la 5 milioane de euro de la fondatorii Aquila, la un preț de exercitare convenit în prealabil. Pachetul a primit aprobarea comitetelor executive ale părților, dar rămâne condiționat de acordul asupra documentației de tranzacție și de îndeplinirea condițiilor suspensive.

Pachetul financiar agreat va permite Aquila să finanțeze consolidarea și extinderea portofoliului său de mărci proprii, să investească în automatizarea depozitelor sale, implementarea unui nou sistem ERP, precum și pentru alte nevoi de capital de lucru și investiții. Aceste proiecte vor îmbunătăți acoperirea mărcilor proprii ale Aquila, vor crește productivitatea în depozite și vor ridica gradul general de digitalizare al operațiunilor companiei.

În luna iulie, Aquila a anunțat că a finalizat cu succes procesul de integrare a companiei Agrirom, specializată în distribuția produselor alimentare în regim de temperatură controlată. Achiziția Agrirom  a reprezentat una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii ani din sectorul de distribuție în piața de HoReCa, Aquila consolidându-și astfel poziția de lider pe acest segment, se menționează în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.