PMP şi-a ales candidat la Preşedinţie. Udrea, la butoane

Congresul PMP i-a desemnat, astăzi, pe Elena Udrea în funcţia de preşedinte al acestui partid şi pe Cristian Diaconescu – fost membru PSD şi fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu – candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Cel care a condus interimar PMP, Eugen Tomac – alt fost consilier al lui Băsescu – nu a concurat pentru şefia partidului, în cursă rămânând numai Udrea şi Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei în Guvernele Boc şi Ungureanu.

Elena Udrea – şi ea ministru în Guvernul Boc – a fost aleasă cu 742 de voturi şefa partidului – pe care, oricum, îl conducea şi până acum -, în timp ce Daniel Funeriu a întrunit 209 voturi.

Cu acte în regulă din 29 ianuarie a.c., PMP este cel mai nou partid din politica românească, fiind susţinut puternic de Traian Băsescu, cel care, de altfel, a venit cu ideea înfiinţării în urmă cu un an a fundaţiei cu acelaşi nume.

Desemnându-şi propriul candidat la Preşedinţie, „partidul lui Băsescu” vrea să arate că nu va muri înghiţit de PNL şi PDL. Nu înseamnă însă că înainte de alegerile prezidenţiale sau în turul doi PMP n-ar putea susţine candidatul viitoarei alianţă a Dreptei.

Cristian Diaconescu – înscris în PMP în urmă cu circa două săptămâni (20 mai), când aşi fosrt eliberat de Traian Băsescu din funcţia de consilier prezidenţial – este primul candidat anunţat pentru alegerile din noiembrie.

Victor Ponta şi-a amânat până în 6 septembrie decizia în acest sens, iar Klaus Iohannis concurează deocamdată pentru şefia PNL, partid ce va avea congres extraordinar în 28-29 iunie, după demisia lui Crin Antonescu şi a întregii conduceri.

Alianţa sau fuziunea dintre PNL şi PDL este anunţată pentru iulie-august, când se va anunţa şi candidatul Dreptei la Prezidenţiale.

udrea

Elena Udrea susţine că ţinta PMP nu sunt alegerile din această toamnă, ci localele şi parlamentarele din 2016.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.