UPDATE! Protest la ambasadele Franţei şi Germaniei împotriva impunerii salariului minim

Transportatorii români vor protesta mâine la ambasadele Franţei şi Germaniei de la București faţă de decizia celor două state de a impune un salariu minim (reglementarea MiLoG) şoferilor profesionişti străini care tranzitează cele două ţări. Ei reclamă că măsura va determina creşterea costurilor pentru firmele de profil.

UPDATE 18 martie: Reprezentanții a aproape 50 de companii de transport au participat la acțiunile de protest iar Delegația UNTRR, formată din Ion Lazăr, director general Lazăr Internațional, Cristian Băciucu, Director General Rombus Transport, Constantin Isac, Vicepreședinte UNTRR, și Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, a fost primită în audiență atât de Ambasada Republicii Federale Germania în România, cât și de Ambasada Franței în România.

“Industria (de transport, n.r.) nu este văzută bine în România. Problema salariului minim pe care Germania vrea să-l impună nu a figurat pe agenda preşedintelui Iohannis când a fost în vizită în Germania, nici pe cea a Guvernului. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, nu a pus pe agendă această problemă când s-a întalnit cu omologul său. Suntem mulţumiţi că miniştrii Ioan Rus şi Rovana Plumb au semnat o scrisoare adresată de 11 ţări din UE către ministrul muncii din Germania împotriva măsurii care impune un salariu minim de 8,5 euro brut pe oră pentru toţi şoferii profesionişti străini UE sau non UE. (…) Vom face mâine un protest paşnic la Ambasadele Franţei şi Germaniei împotriva acestei măsuri”, a declarat Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.