Protest la ASF și Parlament pentru legiferarea experților independenți care să evalueze corect daunele auto

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) organizează miercuri, 29 aprilie, împreună cu mai multe organizații de protecție a consumatorului și din transporturi, un miting în fața Palatului Parlamentului – ora 10.00 – și al sediului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) – ora 12.00, cerând legiferarea experților tehnici independenți care să asigure o evaluare corectă a daunelor auto.

Sunt așteptați, totodată, sute de șoferi nemulțumiți de modul în care au fost despăgubiți de asigurători.

Iată principalele revendicări ale protestatarilor:

„1. Legiferarea de urgență a Corpului Experților si Evaluatorilor Tehnici Independenți (CEETAR). Proiectul de lege este în beneficiul celor peste 5 milioane de proprietari de autovehicule din România, sistem care funcționează cu succes de peste 15 ani în țări vest europene.

2. Demiterea președintelui ASF, Mișu Negrițoiu, considerat cel mai nociv președinte pe care l-a avut vreodată ASF și CSA. Acesta protejează fățiș interesele financiare ale corporațiilor din piața de asigurări în detrimentul milioanelor de asigurați români.

3. Oprirea demersurilor de lobby ale unor parlamentari, în frunte cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în favoarea societăților de asigurări. Acestora le reamintim că au fost aleși pentru a reprezenta interesele cetățenilor acestei țări si nu interesele financiare ale unor corporații financiare cu care au relații nepotrivite.

4. Abrogarea normei recent adoptate de ASF privind reclamațiile. Respectiva normă protejează societățile de asigurări în defavoarea consumatorilor de produse de asigurări.

5. Abrogarea de urgență a recent adoptatei Norme RCA, care reduce valoarea despăgubirilor cu 30-50% în cazul daunelor majore. Reamintim că potrivit normei, începând de la 1 Ianuarie 2015, păgubiții RCA primesc mai puțini bani pentru daunele majore, ASF protejând astfel interesele financiare ale societăților de asigurări”, arată ASSAI, în comunicatul remis redacției.

“Atât clasa politică românească, cât și conducerea ASF trebuie să înțeleagă că, dincolo de interesele personale, există peste 5 milioane de proprietari de autovehicule cu drept de vot, dezavantajați în acest moment de legi strâmbe și instituții murdare”, conchide Cristian Muntean, președintele ASSAI.

Asociația Societăților de Service Auto Independente – A.S.S.A.I. – (www.assai.roreprezintă interesele service-urilor auto din România și are rolul de a proteja și dezvolta industria auto românească. Scopul Asociației ca organizație non-guvernamentală profesională este să reprezinte industria de service-uri auto independente în fața autorităților române, organizațiilor profesionale, patronale și sindicale, a comunității de afaceri și a societății civile. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.