Revin ninsorile şi gerul

Meteorologii au emis pentru astăzi o atenţionare de ploi, polei şi ninsori urmate mâine de un nou val de ger extrem, generat de o masă de aer polar ce va cuprinde România venind din nordul continentului. Vor fi noaptea -25 de grade şi ziua -10 grade în estul Transilvaniei iar în Bucureşti, -15 grade noaptea şi maxim -8 grade Celsius ziua.

Astăzi ninge la Timişoara, în Transilvania, Maramureş, Crişana, Moldova dar şi la Bucureşti iar pe arii restrânse, în Dobrogea şi sud-estul Munteniei. Iniţial, în Banat, Muntenia şi partial în Oltenia, precum şi în Dobrogea precipitaţiile au fost mixte, favorizând poleiul.

La Timişoara s-a înregistrat fenomenul freezing rain – ploaia care îngheaţă.

Vântul se va intensifica în toată ţara, atingând viteze ce vor depăşi local 50 km/h, în special în sud şi centru, iar noaptea şi în nord-est, în timp ce la munte va ajunge la peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea.

Temperaturile zilei vor fi cuprinse între -4 grade în depresiuni şi 6 grade, izolat, în sudul ţării.

În Bucureşti, maxima zilei va atinge 1…2 grade peste limita îngheţului.

Începând de luni, temperaturile vor scădea iar noaptea gerul se va reinstala, mai ales în Transilvania. La amiază vor fi -6 grade în depresiuni şi cel mult 3 grade Celsius pe litoral. Ninsorile vor continua în estul şi centrul ţării, ca şi la munte, dar slab cantitativ.

În Capitală se vor menţine condiţiile de ninsoare slabă iar maxima nu va trece de pragul îngheţului: -2, cel mult 0 grade, la amiază.

Temperaturile vor continua să scadă marţi iar vremea va deveni geroasă în marea parte a ţării, astfel că la amiază nu vor fi mai mult de -10 grade în estul Transilvaniei şi numai în Oltenia se va depăşi limita îngheţului, cu doar 1 grad.

În Bucureşti doar trecător va mai ninge puţin, însă vântul va rămâne potolit. Ziua nu vor fi mai mult de -8 grade iar noaptea, -15 Grade Celsius.

Vremea va continua să fie geroasă miercuri în toată ţara, mai ales în orele dimineţii. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.