Rus zice că va reduce risipa după Şova

În prima sa declaraţie de presă după preluarea portofoliului Transporturilor, Ioan Rus anunţă că primul lucru pe care îl va face în este „reducerea risipei din minister”. Antecesorul său, Dan Şova, nu a replicat deocamdată, ocupat, probabil, să-şi ascundă motivele demisiei intempestive. Oficial, el a anunţat că va deveni purtătorul de cuvânt al campaniei electorale, deşi PSD nu are la această oră candidat la Preşedinţie, urmând să-l desemneze abia în 6 septembrie, peste două luni şi aproape două săptămâni.

“Vom începe încercând să reducem risipa în acest minister şi mă refer atât la resursele materiale, cât şi la cele umane. Cu acest rezultat, probabil că vom deveni mai competitivi în ceea ce facem, în întreaga activitate a ministerului. Fiind mai competitivi, la un moment dat s-ar putea să devenim şi performanţi şi să putem concura cu serviciile şi produsele noastre de-a devăratelea în ceea ce se întâmplă în Europa”, a declarat astăzi, la minister, Ioan Rus.

Noul ministru al Transporturilor a arătat că va avea nevoie de puţin timp pentru a-şi da seama ce are de făcut – “mai bine, eventual, decât până acum”.

Un prim indiciu i-a dat chiar Traian Băsescu aseară, la depunerea jurământului de ministru: să fie atent la semnarea contractului pentru autostrada Comarnic – Braşov, pentru că are informaţii că “deja s-au produs acte de corupţie”.

Când şi-a anunţat demisia, Dan Şova a spus că “nu mai este nevoie de mine pentru semnarea contractului, totul este pregătit”. Cu alte cuvinte, a aranjat afacerea şi i-a lăsat pe alţii să-şi pună semnătura, deşi nu fusese vorba aşa la început.

În plus, şeful statului l-a sfătuit pe Rus să controleze contractarea unor studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în 2 ani, dar s-au găsit nişte firme cărora să li facă cadouri”.

“Am rugămintea să verificaţi cu atenţie lucrurile acestea, înainte de a vă asuma derularea mandatului”, l-a avertizat Băsescu pe Rus.

Când l-a propus ministru  în locul lui Şova, premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa să câştige Ardealul cu Rus la Transporturi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.