Şedinţă CSAT pentru CFR Marfă

Înainte de a pleca în vacanţă, premierul Victor Ponta a transmis, joi, Secretariatului CSAT, o solicitare privind convocarea unei şedinţe pe tema Hotărârii de Guvern din 24 iulie referitoare la privatizarea CFR Marfă. Cererea a fost depusă la ora 17.05, iar o oră mai târziu Administraţia Prezidenţială anunţa, printr-un comunicat, că preşedintele Traian Băsescu a convocat de urgenţă CSAT, pentru vineri la ora 11.00. Precizăm că Victor Ponta şi-a lăsat un înlocuitor pe perioada concediului: pe vicepremierul Gabriel Oprea, care însă nu are drept de vot în CSAT. 

“Administraţia Prezidenţială informează că joi, 1 august, la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Apărare a Ţării (CSAT) a fost depusă o solicitarea a Guvernului României pentru convocarea unei şedinţe a CSAT cu privire la Hotărârea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea condiţiilor principale ale contractului de vânzare de acţiuni între stat, prin Ministerul Transporturilor, în calitate de vânzător, şi Societatea Comercială Grup Feroviar Român S.A., în calitate de cumpărător, având ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de acţiuni, reprezentând 51% din capitalul social al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă «C.F.R. Marfă» – S.A. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a decis convocarea de urgenţă a CSAT vineri, 2 august, la ora 11.00”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

În document se menţionează că, în cazul în care prim-ministrul Victor Ponta nu poate răspunde convocării la şedinţa CSAT, este invitat, fără drept de vot, conform legii, vicepremierul Gabriel Oprea.

Cu o zi în urmă, preşedintele Traian Băsescu a făcut publică Hotărârea din 5 februarie a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, prin care a fost aprobată strategia de privatizare a companiei naţionale feroviare. Documentul a fost desecretizat pentru a nu mai exista dubii că avizul CSAT, odată dat, nu trebuie repetat şi pe contract, care este un document comercial iar CSAT “nu se ocupă de târguieli, de bani, ci doar de problemele de securitate naţională”, potrivit şefului statului

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.