Șeful interimar al SRI, Florian Coldea, va fi audiat luni în Parlament

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, va fi audiat luni, 9 februarie, de Comisia parlamentară de control al SRI. Printre temele discuţiilor se numără acuzaţiile Elenei Udrea – din interviurile acordate Hotnews, în 31 ianuarie, și Gândul Live, în 2 februarie – şi situaţia generată de demisia lui George Maior de la conducerea instituţiei.

Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI a stabilit ca până la data audierii, reprezentanţii SRI să pună la dispoziţia Comisiei informaţiile necesare.

Coldea ar fi trebuit audiat în această săptămână, însă i-a cerut șefului Comisiei, Georgian Pop, să amâne până la finalizarea anchetei interne dispuse chiar de el în urma acuzelor elenei Udrea.

Din Comisia de control a Senatului face parte și Sebi Ghiță – pe care PSD nu l-a înlocuit după ce acesta și-a dat demisia din partid. –, implicat în scandalul iscat de Udrea, prin acuzația că Florian Coldea iar fi cerut soțului ei, Dorin Cocoș, să-i dea lui Ghiță 500.000 de euro pentru finanțarea României TV.

Ghiță nu se află în acest moment în țară și s-ar putea să-și prelungească șederea astfel încât să nu fie prezent luni la ședința Comsiei, ca să nu dea apă la moară speculațiilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei, temele audierii vor fi: 

„- perspectivele de evoluţie ale principalelor riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale a României  in anul 2015 şi pregătirea SRI pentru contracararea acestor riscuri;

– analiza situaţiei generate de demisia lui George Maior din funcţia de director al SRI;

– analiza situaţiei generate de afirmaţiile/acuzaţiile la adresa SRI şi a conducerii interimare a SRI, apărute în spaţiul public in ultimele zile;

– “analiza impactului modificărilor legislative din ultima perioadă asupra activităţii SRI”.

Întâmplător sau nu, tot luni, președintele Klaus Iohannis a ales să se adreseze plenului reunit al Parlamentului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.