Silaghi ar vinde de la Transporturi tot TAROM si doar o parte din CFR Marfa

Ovidiu Silaghi, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor si Infrastructurii, a declarat luni, la audierea in comisiile de specialitate ale Parlamentului, ca “TAROM ar fi de vandut in totalitate, iar CFR Marfa doar o parte”. Potrivit calendarului in vigoare convenit cu FMI, Romania ar trebui sa vinda pe bursa anul acesta 20% din TAROM si sa privatizeze pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa.

Silaghi a admis ca “privatizarea CFR Marfa este prinsa in acordul cu FMI, dar poate ca momentul nu este cel mai bun”. Pe de alta parte, “compania Deloitte va face testul investitorului privat, si, daca acest test iese corespunzator, vom continua, daca nu, vom regandi procesul”.

In privinta TAROM, Silaghi a spus ca in UE doar Finlanda si Portugalia au participatii semnificative la companiile aeriene.

“Respectarea acordurilor cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala va fi o prioritate. De asemenea, vom acorda o atentie mare proiectelor cu fonduri europene”, a mai spus Ovidiu Silaghi, el primind avizul comisiilor de specialitate din Parlament. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.