TIR-uri trase pe dreapta pe 8 km la Vama Bechet

Peste 100 de TIR-uri, intinse pe o distanta de 8 km, au fost oprite, joi seara, in Vama Bechet, judetul Dolj, imediat dupa ce in Bulgaria s-a instituit Cod Rosu de viscol si ninsori. Pentru a facilita deplasarea autoturismelor, autobuzelor si autocarelor, autoritatile bulgaresti au decis interzicerea circulatiei autotrenurilor cu greutate mai mare de 20 de tone. In aceste conditii, orice incercare de trecere prin vama este inutila.

Soferii opriti la Bechet vor fi nevoiti sa petreaca o noapte in cabina TIR-ului, dupa ce au fost anuntati ca bacul nu mai poate trece in Bulgaria. “In momentul in care autoritatile bulgare vor ridica interdictia, atunci vom da drumul traficului”, a declarat, joi, Constantin Veronica, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Dolj.

Autotrenurile sunt stationate si in parcarea Vamii Bechet, si pe carosabilul din localitate, pe o coloana de aproximativ 8 km. Politistii care actioneaza la intrarea in Bechet ii sfatuiesc pe soferi sa traga pe dreapta inainte de intrarea in localitate, pentru fluidizarea traficului.

Si vama Calafat, unde asteapta zeci de autotrenuri, se va inchide. Reamintim ca si la Vama Giurgiu-Ruse sunt aliniate sute de TIR-uri, care asteapta unda verde din partea bulgarilor, insa vama nu s-a inchis.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.