Transporturile de persoane si marfuri, la control pana dupa referendum

Directia Rutiera din cadrul IGPR coordoneaza, pana in 29 iulie, actiuni comune de control in trafic a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane si de marfa, de catre Sectia de Politie Autostrazi, Brigada Rutiera Bucuresti si toate serviciile rutiere judetene, impreuna cu reprezentantii ISCTR si RAR. Verificarile BUS&TRUCK se deruleaza conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2012. De asemenea, cu ocazia referendumului, pentru descurajarea turismului electoral si a votului multiplu, vor fi instituite la nivel national 600 de microfiltre rutiere, in care vor fi angrenati aproximativ 2.400 de politisti, utilizand 486 de aparate radar.

Oamenii legii actioneaza pentru prevenirea accidentelor rutiere, verifica legalitatea transportului rutier public si controleaza starea tehnica a vehiculelor.

Avand in vedere ca printre obiectivele urmarite la nivel european sunt mentionate si cele legate de starea tehnica a acestor vehicule, la actiunile de control, in perioada 27 – 29 iulie, vor participa inspectori din cadrul ISCTR.

Amintim ca aceasta institutie este abilitata cu controlul in trafic al starii tehnice al autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, precum si al celor destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.