Diaconu, la Parchet: Ma duc sa le beau cafeaua

“Ma duc sus sa le beau cafeaua (anchetatorilor, n. red.), ca au o cafea foarte buna, si sa le spun cum se traieste in teatru”, a declarat, luni, Mircea Diaconu, ministrul Culturii, inainte de a se prezenta la Parchetul General pentru a fi audiat in dosarul in care este urmarit penal pentru conflict de interese. Amintim ca el a absentat de doua ori pana acum, prima data pentru ca era la dentist si nu mai stia ora, iar a doua oara pentru ca nu avea avocat. Seful Culturii mai are un dosar la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de dataaceasta pentru incompatibilitate, iar instanta ar trebui sa dea marti verdictul, dupa ce a amanat acest lucru la termenul de acum o saptamana.

Intrebat de jurnalisti de ce a amanat audierea, Mircea Diaconu a spus: “Cum am amanat-o?!? Pai, prima data eram pe scaunul de dentist, si i-amsunat si i-am intrebat, ca trebuie sa intarzii un pic, si ei mi-au zis: Nu-i nimica, vorbim pe 10-11 (iunie, n.red.), dupa, ne-ntalnim atuncea. Ceea ce am si facut: pe 11 am vorbit, si iar am vorbit, si am programat acuma. Acum am avocat. Am gasit si eu un avocat si sta cu mine aicea. E o intelegere foarte buna (cu anchetatorii, n. red.) si au o cafea foarte buna, ma duc sa le beau cafeaua”.

Amintim ca Mircea Diaconu este pus sub acuzare pentru conflict de interese, dupa ce i-ar fi acordat, in calitate de director al Teatrului Nottara, mai multe contracte sotiei sale, Diana Lupescu. Intrebat despre sotia care a incasat venituri necuvenite, el a spus: “Dom’le, stati putin. Ma duc sus sa le spun cum se traieste in teatru, pentru ca habar n-au cum se traieste p’an teatru. Oamenii astia nu prea stiu, si multa lume nu stie cum e p’an teatru. O sa le explic”, s-a fofilat ministrul PNL.

Cum jurnalistii au insistat, amintindu-i ca I s-au adaugat 3 acuzatii de conflict de interese, Diaconu le-a raspuns pe acelasi ton: “Da, si ce? Pai ma duc sa le spun sus. Pa!”.

Dupa o ora de dat explicatii in fata anchetatorilor, Mircea Diaconu a luat la cunostinta de acuzatiile ce i se aduc, ca urmare a incheierii unor contracte in calitate de director de teatru cu sotia sa. El nu a mai facut declaratii la final.

Reclamat procurorilor de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI) pentru ca actorul s-ar afla in conflict de interese, anchetatorii Parchetului instantei supreme au extins cercetarile in cazul actualului ministru al Culturii, Mircea Diaconu (senator la momentul declansarii anchetei-n.r.), si au inceput urmarirea penala impotriva sa pentru ca, in calitate de director la Teatrul Nottara, si-a ajutat sotia (actrita si regizoarea Diana Lupescu) sa primeasca anumite contracte.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.