Câte 25.000 de euro pentru 40 de idei de afaceri

Consiliul Județean (CJ) Ilfov, în parteneriat cu Asociația Travel Focus și Asociația Excelsior, lansează proiectul “Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, ce va oferi până la finalul anului 2015 educație antreprenorială pentru 400 de tineri și finanțare de câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cele 40 de idei de afaceri selecționate.

Proiectul are o durată de realizare de 10 luni și va fi implementat în mai multe etape.

Prima etapă va include selecția a 400 de tineri care își doresc să fie antreprenori și organizarea unei sesiuni de cursuri de antreprenoriat ce va totaliza 40 de ore pe parcursul a două săptămâni. Ei vor învăța inclusiv cum să scrie un plan de afaceri bun.

Cea de-a doua etapă va debuta după încheierea cursurilor și realizarea planurilor de afaceri, și va include selecția a 40 dintre cele mai reușite planuri de afaceri care vor primi fiecare până la 25.000 euro finanțare europeană.

Responsabilitățile celor finantați

Cei 40 de tineri selectați de comisia de specialitate își vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului pentru cel puțin trei ani și vor investi cei 110.000 RON în activitatea și dezvoltarea afacerii. Noii antreprenori vor trebui să angajeze minim două persoane, locuri de muncă pe care vor avea obligația să le păstreze minim 6 luni după încheierea proiectului.

Vor avea prioritate la finanțare și vor primi punctaj suplimentar următoarele domenii de activitate: IT & C, turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, auto, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farma, energie și management de mediu, agricultură, silvicultură, acvacultură, biofarmaceutică și biotehnologii. Firmele nou create nu vor fi limitate totuși la aceste domenii.

Care sunt rezultatele așteptate?

Prin implementarea acestui proiect se dorește reducerea gradului de șomaj în rândul tinerilor prin crearea a minim 80 de locuri de muncă noi, încurajarea inițiativei antreprenoriale, dezvoltarea abilităților manageriale pentru 400 de tineri, creșterea numărului de întreprinderi și susținerea inovației antreprenoriale.

Înscrieri

Pentru a-și exprima interesul de a participa la acest proiect, doritorii pot trimite un email la adresa 25000europentrutineri@travelfocusromania.org, cu numele complet si datele de contact (email, nr. de telefon, etc.), alături de această fișă de adeziune completată – fișa de adeziune poate fi descărcată de pe site-ul Asociatiei Travel Focus.

Proiectul „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanțat prin POSDRU 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Proiectul se va desfășura în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea), iar noile firme vor fi înființate în aceste județe.

Totuși, concursul de planuri de afaceri, precum și înscrierea la cursul de antreprenoriat sunt deschise oricărei persoane, din orice regiune a țării. Sunt targetați în special (dar nu exclusiv) tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.