Prima lucrare cu fonduri REGIO in Capitala: Pasajul Piata Sudului

Primaria Capitalei a atribuit, joi, firmei TECNIC Consulting Engineering – castigatoarea licitatiei – lucrarile de proiectare si de asistenta tehnica pentru prima lucrare mare de infrastructura care va fi finantata din fonduri nerambursabile: pasajul subteran de la Piata Sudului. Atat proiectul, in valoare de 1,76 milioane de lei, cat si constructia, evaluata la 24,5 milioane euro, vor fi finantate din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale. Municipalitatea va suporta doar 2% din cheltuieli.

Pasajul subteran de la Piata Sudului va fi realizat pe directia Calea Vacaresti – Nitu Vasile si va avea 356 de metri lungime, din care 111 m rampa Vacaresti, 160 m rampa Nitu Vasile si 85 m lungime in subteran.

In paralel cu pasajul rutier, in subteran vor fi construite 4 pasaje pietonale.

Realizarea investitiei a fost aprobata de CGMB inca din 18 noiembrie 2010, insa formalitatile de la Ministerul Dezvoltarii au durat aproape 2 ani, cam in cat timp ar fi fost realizata constructia. Initial, se estimase ca lucrarile vor incepe in iunie 2011 si vor fi incheiate in iulie 2013, dar acum trebuie calculate 18 luni de la finalizarea proiectului, organizarea licitatiei pentru constructor si atribuirea contractului.

Investitia presupune si modernizarea arterelor rutiere din zona – cu trotuare cu tot -, plus a liniilor de tramvai – cu refugii – si amenajarea spatiilor verzi.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de METROUL SA.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.