Senzațional! Dan Diaconescu află abia pe 4 martie dacă merge la închisoare

Patronul OTV Dan Diaconescu a mai primit astăzi de la Curtea de Apel București o amânare a sentinței definitive în dosarul de șantaj în care este judecat de 5 ani, a treia din octombrie anul trecut (31 octombrie, 28 noiembrie, 20 februarie).

Dan Diaconescu a fost condamnat în primă instanţă, de Judecătoria Sectorului 1, la 3 ani de închisoare cu executare, și ar fi trebuit să afle verdictul final în 3 octombrie 2014, însă a cerut instanței supreme să îl păsuiască până după alegeri, deoarece își dădea șanse mari de câștig la Preşedinţia României.

După o ammânare pentru 31 octombrie, DD Direct a primit încă una, pentru 20 februarie, dar iată că i se mai dau două săptămâni de perpeleală.

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată în 2010 pentru că a şantajat 2 primari să-i dea 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro, pentru a nu prezenta la OTV informaţii compromiţătoare despre ei.

În 2012, Dan Diaconescu a câștigat licitația pentru privatizarea Oltchim, cu o ofertă „senzațională” de 203 milioane de lei, pe care nu a putut ulterior să o susțină financiar, cum era și de așteptat.

Din păcate, premierul victor Ponta s-a complăcut în acel circ, rezumându-se să spună că „dacă domnul Dan Diaconescu nu plătește, reluăm licitația în 6 luni”.

Nu numai că nu a făcut ce a promis, dar premierul a închis pentru mai mult timp combinatul, a încercat o „insolvență de succes” și a dat afară o treime (1.000) din angajați. În prezent, combinatul funcționează la capacitate redusă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.