Udrea a fost eliberată

Un alt complet din cadrul ÎCCJ, format de data aceasta din doi judecători de drepturi și libertăți, a decis astăzi, definitiv, eliberarea Elenei Udrea din arestul Poliției Capitalei și plasarea ei în arest la domiciliu, admițând contestația acesteia împotriva primei sentințe dată de un singur magistrat al aceșeiași instanțe.

Ca și când ar fi prevăzut aceasta, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat, ieri, aviz de la Camera Deputaților pentru o nouă arestare preventivă a Elenei Udrea, de data aceasta pentru „Gala Bute”, iar votul se va da mâine.

Kovesi a trimis inițial 6 cereri la Parlament: 3 pentru avizul privind începerea urmăririi penale și 3 pentru încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea.

Udrea a fost arestată preventiv săptămâna trecută, după o mobilizare fără precedent a Camerei Deputaților, în numai 3 zile, spre deosebire de cazul altul deputat, Laszlo Borbely (UDMR), pentru care se tărăgănează de două săptămâni votul asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale – după ce Borbely a fost salvat acum doi ani în același dosar, prin votul deputaților.

În arestul la domiciliu, Elena Udrea are mai multe obligații, printre care: să nu comunice cu Dorin Cocoș, Dinu Pescariu, Ana Maria Topoliceanu sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect; să nu comunice informații referitoare la acuzația penală presei sau prin rețelele de socializare.

Magistrații îi atrag atenția lui Udrea că, în caz de încălcare a acestor obligații, se poate dispune arestarea preventivă.

Pentru a se prezenta mâine în Parlament, unde Comisia juridică a Camerei va vota avizul DNA privind arestarea ei preventivă, Udrea trebuie să primească aprobarea procurorului de caz, deoarece ea nu are voie să părăsească domiciliul.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.