Victor Paul Dobre cade dupa Manoloiu in ancheta listelor electorale. Procurorul General a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru inceperea urmarii penale

Ancheta Parchetului General asupra listelor electorale face o noua victima: fostul ministru al Administratiei, Victor-Paul Dobre, care a demisionat acum cateva zile, nu a scapat de anchetatori. Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administratie in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), deputat in Parlamentul Romaniei, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, anunta Parchetul General.

“In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca “MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente”, in conditiile in care tocmai acest minister, prin Directia pentru Evidenta Persoanelor, a fost indrituit de Guvernul Romaniei, prin HG nr. 682/07.07.2012, sa selecteze si sa prelucreze datele privind cetatenii cu drept de vot, sa le tipareasca si sa le puna la dispozitia primarilor,” se arata in comunicatul Parchetului.

Ulterior, Dobre a semnat adresa nr. 74619/VPD/02.08.2012, prin care a transmis Curtii Constitutionale inscrisul intocmit de Manoloiu, fara a exista o solicitare in acest sens din partea instantei de contencios constitutional.

Intrucat, la data savarsirii faptelor pentru care procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ s-au sesizat din oficiu, Dobre avea calitatea de ministru delegat pentru Administratie in cadrul MAI, deputat in Parlament,, s-a solicitat Camerei Deputatilor declansarea procedurilor in vederea formularii cererii de incepere a urmaririi penale.

„In cauza s-a retinut ca, prin indeplinirea defectuoasa, cu stiinta, a atributiilor de serviciu, a fost cauzata o tulburare insemnata bunului mers al institutiilor cu atributii in evidenta persoanelor cu drept de vot si au fost afectate grav acele relatii sociale a caror normala desfasurare si dezvoltare nu este posibila fara indeplinirea cu corectitudine a indatoririlor de serviciu de catre functionarii publici sau alti functionari”, se precizeaza in comunicat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.