„Calm în haos”

Cu aceste cuvinte își începe prezentarea Daimler Truck referitoare la noua sa marcă de camioane: Rizon. Aceasta se va încadra între Mercedes-Benz, Bharat Benz, Mitsubishi Fuso, Freightliner și Western Star și este destinată (cel puțin la început) exclusiv pentru SUA.

Rizon este un eCanter restilizat și bine pregătit pentru lupta cu noii veniți

Comunicatele oficiale nu precizează, dar este evident, că noul camion nu este altceva decât un Fuso eCanter retușat. Din același comunicat nu aflăm o vorbă despre unde va fi fabricat, ci doar că va fi vândut în SUA, ceea ce este ciudat, ținând cont de noul protecționism american.

De ce nu este livrat pur și simplu ca Fuso eCanter și a fost nevoie de o nouă marcă? Asta doar vânzătorii și marketingii lui Daimler pot ști. Cert este că, în SUA, Mitsubishi Fuso nu se mai importa de ceva vreme. Cu siguranță această strategie are legătură și cu regulamentele referitoare la emisiile de CO2, iar noua marcă, care nu vinde decât vehicule electrice are o cotație deja foarte bună ecologică.

Rizon oferă spre vânzare trei tipuri de șasiu, cu sarcini totale cuprinse între 7,5 și 9 tone, cu două tipuri de baterii pentru autonomii cuprinse între 100 și 250 km. Este de la sine înțeles că aceste vehicule vor fi dotate cu toată tehnologia de siguranță și confort disponibilă la Daimler, intenționând astfel să depășească toate noile mărci de camioane lansate în SUA în ultimii ani.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.