30 de camioane HVS, cu hidrogen, pentru Explore

Producătorul de camioane cu celule de combustie Hydrogen Vehicle Systems (HVS) va furniza 30 de vehicule cu celule de combustibil în Marea Britanie. Un acord de parteneriat cu Explore Plant & Transport Solutions (Explore) a fost semnat recent și anunțat de companie.

Un alt camion inedit cu pile de curent HVS.

După cum a explicat HVS, vehiculele vor fi susținute de un plan de service și întreținere, instruire completă cu privire la utilizarea în siguranță a hidrogenului, pregătire șoferi pentru realimentare și o infrastructură de alimentare cu hidrogen care răspunde pe deplin nevoilor de funcționare a acestora.

Fondată în 2015, Explore este un furnizor specializat de servicii de transport și închiriere de instalații pentru o gamă variată de sectoare industriale, inclusiv aerospațial, construcții, feroviar și nuclear și este una dintre companiile de transport și închiriere de instalații cu cea mai rapidă creștere din Marea Britanie.

Este convingerea noastră fermă că vehiculele cu pile de combustie electrice cu hidrogen sunt pregătite să revoluționeze industria camioanelor pe distanțe lungi, oferind o alternativă curată la motoarele diesel tradiționale. Aceste noi unități HVS vor reduce semnificativ amprenta de carbon a Explore, iar acest acord subliniază angajamentul nostru de a promova tehnologia ecologică în cadrul afacerii noastre. Suntem încântați să colaborăm cu HVS pentru a realiza această tranziție”, a comentat Chris Gatheridge, director de operațiuni Explore.

Acest acord de parteneriat este o dovadă a viziunii noastre comune despre un viitor durabil. Tehnologia noastră cu celule de combustie cu zero emisii oferă operatorilor de flote sarcini utile mai mari, o rază mai lungă de acțiune și o realimentare mai rapidă necesare operațiunilor de logistică moderne care doresc să-și decarbonizeze flotele. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Chris și echipa sa, deoarece ambii ne propunem să conducem industria logistică în domeniul sustenabilității”, a adăugat John McLeister, chief commercial officer HVS.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.