Competiție internă

Renault Trucks și Volvo Trucks au anunțat deja rezultate foarte bune la capitolul livrări de camioane electrice în anul ce a trecut.

Toate componentele, inclusiv baterile, sunt grupate între lonjeroane

Fiecare are de asemenea mari speranțe de creștere pentru 2023. Este drept, că ambele au intuit de mulți ani cum vor evolua lucrurile și s-au apucat de experimente din vreme. Sora americană a mărcilor Volvo și Renault, Mack, încearcă să aibă o prezență cel puțin la fel de bună pe piața nord-americană. După ce anul trecut a lansat în producția de serie șasiul de autogunoieră electrică, recent a prezentat și versiunea pentru distribuție locală cu o sarcină utilă de nouă tone. Noul camion mediu va fi disponibil într-o configurație 4×2 și se așteaptă să obțină calficative bune pentru manevrabilitate în medii urbane strâmte.

Denumit MD Electric el are motoare de până la 194 kW și este oferit cu două opțiuni de baterie litiu-ion cu oxid de nichel-mangan-cobalt (NMC), fie într-o configurație de 150 kWh, fie într-o configurație de 240 kWh. MD Electric poate fi încărcat AC sau DC. Prin AC funcționează cu până la 19,2 kW sau prin DC cu până la 80 kW.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.