Daimler Buses produce în Franța

De pe linia de producție din Ligny-en-Barrois, Franța, a ieșit primul autobuz complet electric Mercedes-Benz eCitaro. Daimler Buses va investi aproximativ 50 de milioane de euro în fabrica din Franța, până în 2030, în acest scop.

Ambele versiuni de lungime ale eCitaro vor fi construite în Franța.

Deoarece Daimler plănuiește să producă autobuze electrice alături de autobuze diesel, producătorul german a achiziționat 3 ha de teren pentru a extinde fabrica. Comunicatul afirmă că sunt planificate 250 de locuri de muncă suplimentare odată cu conversia și modernizarea noului centru de producție.

Versiunile de 12 și 18 m ale eCitaro vor fi construite în Ligny-en-Barrois. La începutul lunii martie, Daimler Buses a anunțat că va transforma fabrica sa germană din Mannheim într-un centru de excelență pentru autobuzele e-city. Din 2024, aceasta se va concentra în întregime pe producerea de autobuze urbane alimentate electric și se va implica mai mult în producția de componente.

Din a doua jumătate a deceniului, cea de-a doua fabrică germană din Neu-Ulm va produce, de asemenea, autobuze interurbane alimentate electric și, de la sfârșitul deceniului, autocare cu sisteme de propulsie cu baterii electrice și pile de combustibil.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.