ElectricBrands, întârziere de doi ani

Potrivit ElectricBrands, proiectarea pregătirilor de producție a fost finalizată, aceasta fiind programată să înceapă în ianuarie și februarie anul viitor, la unitatea producătorului olandez VDL Nedcar din Born, Olanda.

Acest mic microbuz trebuia să fie deja pe piață de anul trecut.

La începutul anului 2023, ElectricBrands a anunțat că va fabrica vehiculele sale electrice ușoare – XBUS și Evetta –de producătorul olandez de automobile VDL Nedcar. Inițial, producția XBUS trebuia să înceapă în vara anului 2022 – chiar la ElectricBrands din Itzehoe, Germania. Datorită programului modificat, Evetta va ajunge în showroom-uri la începutul anului 2024 și va fi livrat primilor clienți la scurt timp după aceea. XBUS va funcționa aproximativ un an mai târziu.

Tânărul producător de vehicule electrice ElectricBrands a numit un nou co-CEO – și oferă o actualizare cu privire la producția a microbuzului electric XBUS, care urmează să iasă de pe linia de producție la VDL Nedcar la sfârșitul anului 2024 sau începutul lui 2025.

Pe viitor, clienții pot alege dintr-un total de nouă variante de XBUS, inclusiv pick-up, van, autobuz și rulotă. În versiunea de bază, bateria de 15 kWh instalată permanent va oferi o autonomie de aproximativ 200 de kilometri. Pachetele suplimentare de baterii cu litiu interschimbabile vor crește capacitatea de stocare la 45 kWh și autonomia la 600 de kilometri.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.