Hess livrează pentru Lyon și Geneva

Producătorul elvețian de autobuze a câștigat două licitații internaționale pentru electrificarea flotelor de autobuze.

Hess, dublu articulat, rămâne în Elveția.

În următorii patru ani, compania va livra un total de 127 de autobuze articulate electrice în Franța și 121 de autobuze electrice articulate și dublu articulate în Elveția. Contractele includ, de asemenea, livrarea infrastructurii de încărcare și opțiunea pentru până la 241 de vehicule suplimentare până în 2030.

Capacitatea de producție actuală nu este suficientă și urmează să fie extinsă la Bellach din Solothurn și la noua sa fabrică din Portugalia. Numărul de angajați din cadrul grupului crește la aproximativ 800. În plus, în următoarele luni vor fi implementate măsuri de extindere și optimizare a producției.

La Geneva, TPG (Transports Publics Genevois) va avea o flotă de autobuze complet electrice până în 2030. În calitate de furnizor, Hess va livra un sistem la cheie format din vehicule și infrastructură de încărcare, precizează grupul. Hitachi Energy va contribui cu infrastructura necesară în calitate de subcontractant al Hess. Primele autobuze electrice Hess sunt programate să circule pe linie din 2025. Vehiculele se vor reîncărca prin instalații de încărcare rapidă la depou și în stațiile selectate.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.