Iveco Group și Foton colaborează pentru vehicule electrice

Grupul Iveco dorește să adauge portofoliului său și o utilitară electrică cu o greutate totală de 3,5 t sau mai mică. Intenția sa de a coopera cu Foton face parte din această strategie cuprinzătoare de electrificare.

Recentul acord dintre Iveco Group și Foton încă nu este unul extins, dar poate deschide porțile pentru mai multe oportunități noi, în viitor. Se vor discuta viitoarele sinergii într-o etapă ulterioară.

Foton a rămas cel mai mare exportator chinez de vehicule comerciale timp de 13 ani consecutiv, iar componentele sale sunt disponibile în 130 de țări. Noile vehicule electrice ale companiei sunt disponibile pe 45 de piețe de export.

Foton, deținută de grupul BAIC din China, se angajează, de asemenea, să promoveze propulsii ecologice, cum ar fi bateriile electrice, pile de combustibil cu hidrogen și electrice hibride, în domeniul vehiculelor comerciale.

Parteneriatul său cu Iveco Group va conduce la o explorare comună a comercializării unei utilitare electrice pentru țările din America de Sud și Europa.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.