Kuka produce roboți pentru vehicule electrice

Expertul în roboți industriali, Kuka, construiește roboți de sudură pentru producția de vehicule electrice pentru un client de automobile în gama de două cifre de milioane de euro. Specialistul în robotică furnizează roboții, inclusiv celulele în care va avea loc procesul de sudare.

Nu se știe încă cine a cumpărat cele 23 de celule cu roboți Kuka.

Potrivit lui Kuka, clientul anonim din industria auto a comandat un total de 23 de celule cu roboți integrați. Aceasta este cea mai mare comandă unică din acest domeniu, până în prezent. Celulele sunt așa-numitele celule FSW (FSW înseamnă Friction Stir Welding), care conțin roboți KR FORTEC și alte componente și sunt integrate ca un întreg în liniile de producție pentru vehicule electrice.

Potrivit lui Kuka, celulele sunt folosite în mai multe etape de producție în liniile de producție. Roboții din celule sudează tăvile pentru baterii și îmbină plăcile de răcire cu tăvile pentru baterii într-o a doua etapă de producție.

KUKA este, de asemenea, responsabil pentru întregul proces de sudură prin frecare cu vibrație. Pentru a face acest lucru, acestea trebuie să fie etanșe și rezistente, să susțină temperatura corectă a bateriilor și, în caz de accident, să prevină vătămarea ocupanților vehiculului de către baterie.

Cusăturile lor sunt special sudate. În sudura prin frecare cu vibrație sau sudura FSW, o unealtă rotativă, asemănătoare unui știft, este ghidată între suprafețele de contact. Căldura de frecare plastifiază materialul și piesele sunt unite între ele. În acest fel, chiar și materialele dificil de sudat sau diferite, cum ar fi aluminiul, pot fi sudate cu magneziu, cupru sau oțel. În plus, acest proces consumă mai puțină energie și material. Gazul de protecție sau firul cu miez de flux nu mai sunt este necesare ca în procesele convenționale.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.