Shell va lansa un sistem de încărcare de 1MW, pentru camioane

Chiar dacă standardul pentru încărcare în megawați (MCS) nu a fost încă adoptat, Shell merge înainte și a instalat primul său sistem de încărcare în megawați, la Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA). Este potrivit pentru camioane electrice.

Instalațiile de 1MW sunt, deocamdată, o raritate.

Capacitatea încărcătorului de megawați corespunde cu aproximativ trei încărcătoare rapide obișnuite de 350 kW, pe care camioanele le pot folosi în prezent pentru încărcare. Sistemul de încărcare Megawatt (MCS) este echipat cu două brațe de încărcare separate. Prin această inovație, Shell dorește să contribuie la un standard universal, astfel încât clienții să nu fie nevoiți să folosească cabluri sau mufe diferite.

Echipat cu un al doilea adaptor (CCS2) pe fiecare braț de încărcare, încărcătorul Megawatt de la ETCA poate găzdui o varietate de vehicule și tipuri de baterii și se poate încărca rapid și flexibil. Deși încărcătorul cu megawați este o unitate demonstrativă, este operațional, iar vehiculele și navele cu capacitate de încărcare în megawați îl pot folosi, acum, prin aranjament prealabil.

Încărcătorul de megawați este conectat la propria rețea inteligentă a ETCA. Această rețea inteligentă permite integrarea aprovizionării cu energie, stocarea energiei și a cererii de energie. Rețeaua ETCA include 3.600 de panouri solare pe acoperiș, stocare staționară a bateriei, 119 încărcătoare pentru mașini electrice, un electrolizor cu hidrogen și alte echipamente de cercetare.

Dan ATHANASIU
dan.athanasiu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.