Strategie chineză simplă, baterii interschimbabile

Conform unor statistici, în 2022, au fost înmatriculate în întreaga lume 32.040 de camioane electrice. Dintre acestea, 24.075 doar în China. 

Clasament realizat de către Interact Analysis

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că 9 dintre primii 10 producători de camioane electrice sunt chinezi. Singurul, din restul lumii, strecurat printre cele nouă, a fost Volvo Trucks. Restul producătorilor occidentali (coreeni și, poate, japonezi) vor oferi mai multe modele electrice în următorii câțiva ani, când s-ar putea să intre și ei în topul de mai sus.

Prognozele arată că piața de camioane electrice ar putea crește de 5 ori (la peste 150.000) în 2024, ponderea acestor camioane medii și grele electrice înmatriculate în China scăzând astfel de la 74% în 2022 la 45% în 2024. În China, Sany este lider cu o cotă de piață de 13%. Are vânzări considerabile de capete tractor și autobetoniere electrice cu baterii demontabile. Promovarea camioanelor cu baterii interschimbabile pe piața locală a favorizat vânzările de camioane electrice grele, care au reprezentat 51% din total. În 2022, vânzările totale de camioane electrice medii și grele în China au fost mai mult decât duble față de 2021.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.