Page 8 - ZIUA Cargo
P. 8

GERMANIA: CAMIOANELE DIESEL POLUANTE, INTERZISE PE O SECȚIUNE DE AUTOSTRADĂ
din Hamburg. Este cea mai mare comandă de autobuze electrice a unui furnizor de servicii de transport german.
    Presa internațională semnalează faptul că, în Germania, o secțiune de autostradă este vizată de interdicții de circulație pentru vehiculele cu motor diesel poluant. Justiția a impus municipalității Essen (Vestul Germaniei) să interzică circulația camioanelor cu motor diesel de la Euro 5 în jos, începând cu luna iulie 2019, pe o porțiune urbană a autostrăzii A40, cea mai importantă arteră a regiunii Ruhr, precum și pe drumul național B224, ceea ce a atras îngrijorări din partea profesioniștilor din sector. Aceștia consideră că această măsură va crea probleme în aprovizionarea celei mai populate regiuni a țării. Este pentru prima dată când
A OPTA EDIȚIE MOBILE KIDS
Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, desfășoară cea de-a opta ediție a programului educațional Mobile Kids. În anul școlar 2018 – 2019, 3.000 de elevi din clasele I – IV, din 20 de școli din capitală, vor beneficia de cursuri despre siguranța în trafic și responsabilitatea rutieră, alături de Moki, mascota programului Mobile Kids. Cursurile în școli, susținute de voluntarii Organizației Salvați Copiii, prezintă celor mici, într-o manieră interactivă, regulile rutiere, atât din postura de pasageri, cât și din cea de pietoni, precum și o suită de sfaturi utile pentru deplasarea cu mașina, de la folosirea centurii de siguranță sau deplasarea cu mijloacele de transport în comun, până la reguli corecte de echipare pentru utilizarea bicicletei, a patinelor cu rotile sau a altor mijloace de transport preferate de copii. Suportul de curs a fost completat, începând cu această ediție, de cartea „Moki – Aventură în orașul Brambureala”, scrisă de
transporturile de lungă distanță sunt afectate de astfel de restricții de circulație. În numai câteva săptămâni, Essen este, deja, al zecelea oraș german în care justiția impune adoptarea de restricții de circulație, din cauza depășirii normelor de poluare. Iar această listă se va extinde, Germania fiind printre cele 15 țări în care calitatea aerului s-a degradat, în 2017.
Mihaela Coșescu și ilustrată de Maria Bășea. Campania a debutat în luna noiembrie, cu vizite la Muzeul Țiriac Collection. De asemenea, Gașca Zurli, cea mai iubită trupă pentru copii din România, se alătură lui Moki, cel mai responsabil erou în trafic, pentru a promova importanța respectării regulilor de circulație. Campania Mobile Kids este o inițiativă globală a Daimler, lansată în urmă cu 17 ani, la nivel internațional, dedicată elevilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani. Programul a debutat în România în anul 2013, iar pe parcursul celor opt ediții ale campaniei Mobile Kids, aproximativ 20.500 de elevi au fost ajutați să înțeleagă, să deprindă și să aplice corect regulile de circulație și de siguranță rutieră.
MERCEDES-BENZ A LIVRAT PRIMUL AUTOBUZ 100% ELECTRIC
Mercedes-Benz a livrat primul autobuz 100% electric, eCitaro, către compania de transport public
Lansat în premieră mondială la Salonul de Autovehicule Comerciale de la Hanovra (IAA) în septembrie, eCitaro aduce o notă de prospețime oraşului Hamburg. Mercedes-Benz a livrat primul model de autobuz de serie cu sistem de propulsie complet electric către compania de transport public Hochbahn din Hamburg. Acesta este primul dintr-o comandă de 20 de autobuze eCitaro.
Anterior achiziției, Hochbahn a testat mai multe concepte de autobuze urbane cu sisteme de propulsie electrice, timp de mai mulți ani. Începând cu anul 2020, compania de transport public a orașului Hamburg intenționează să achiziționeze doar autobuze cu emisii zero. În momentul de față, compania operează 1.000 de autobuze pe 111 rute. Mercedes-Benz eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat și produs în Germania. Bateriile modulare au o capacitate de până la 243 kWh, răcite la o temperatură optimă pentru eCitaro, ceea ce duce la încărcare maximă, o capacitate ridicată de utilizare și un ciclu de viață prelungit. Acestea alimentează două motoare electrice dispuse la butucii roților.
AL 500-LEA FORD TRUCKS LIVRAT ÎN ROMÂNIA
La 18 luni de la lansarea pe piața din România, Cefin Trucks anunță livrarea celui de al 500-lea vehicul comercial Ford Trucks. Autotractorul Ford Trucks 1848 XHR este livrat către Elisa Expediții, o companie din Baia Mare specializată în activitatea de transport internațional. Autotractorul Ford Trucks XHR 1848T are următoarele caracteristici: motorul Ecotorq de 480 CP cu o putere de tracțiune impresionantă și un cuplu de 2.500 Nm, precum și transmisia automată în 12 trepte, care asigură un consum de combustibil optimizat pentru orice condiții de utilizare. Sistemul LDWS – Sistem de Avertizare la Părăsirea Benzii de Circulație, AEBS – Sistem Avansat de Frânare de Urgență, ESP – Program Electronic de Stabilitate si Sistemele Auxiliare de Frânare generează atât creșterea eficienței în utilizare, cât și creșterea confortul și siguranței șoferului.
 ȘTIRI
   8 ............................................................................................................................................ decembrie 2018




















































































   6   7   8   9   10