Page 60 - Revista ZIUA Cargo martie 2019
P. 60

             LIVIO DARIO
           Stabilitate într-un
2019
  mP ediu instabil
Cu o flotă de peste 200 de autovehicule (mai mult de jumătate fiind autobuze și autocare), Livio Dario se află în top 10 companii din România, din punct de vedere al parcului deținut.
entru a completa imaginea companiei, merită să mențio- năm că peste jumătate din
 parc este EURO 6, iar Livio Dario are peste 220 de angajați și o cifră de afa- ceri ce depășește 7 milioane de euro.
În cei peste 20 de ani de activitate, firma a crescut într-un ritm constant, punând accent pe siguranță și păs- trarea principiilor specifice unei firme de familie.
Livio Dario s-a specializat pe mai multe segmente de transport, dezvol- tându-le, în timp, pe fiecare dintre acestea: curse regulate județene (în județul Alba), curse regulate speciale în cinci județe (Alba, Timiș, Caraș- Severin, Brașov și Mureș), curse oca- zionale și transport local (Sebeș, Zlatna și Cugir).
Deciziile importante se iau împreună – Aurel, Darius și Liviu Poptean.
PIAȚĂ ȘI COMPANII
„Acordăm o mare atenție fidelizării angajaților și urmărim randamentul fiecăruia. În acest sens, sistemele in- teligente de ticketing ne ajută la eva- luarea șoferilor. Fiecare șofer are o cartelă personală, cu care se înregis- trează pe mașină la începutul progra- mului. Astfel, putem vedea kilometrii efectuați, ore de lucru, respectarea programului... De asemenea, siste- mele de analiză a stilului de condus, deja prezente pe o parte din flotă, sunt importante. În același timp, suntem atenți și la condițiile de muncă oferite, la pachetele salariale și, în general, atmosfera în firmă este specifică unei mari familii”, a arătat Darius Poptean, manager Livio Dario.
deschis în permanență și vizitez regu- lat toate punctele de lucru”, a com- pletat Liviu Poptean, director tehnic Livio Dario.
ciază de subvenție”, a explicat Darius Poptean.
Mașinile și șoferii sunt primele as- pecte la care managerii Livio Dario acordă atenție în fiecare zi.
„Avem un sistem inteligent de ticketing, abonamente tip card, ce se scanează în mașină, iar șoferul vizua- lizează, pe o tabletă, situația respecti- vului abonament (valabilitate, rută). În plus, informațiile legate de abonamen- te și bilete emise sunt transmise, în timp real, la sediul firmei și, astfel, avem rapoarte precise legate de nu- mărul călătorilor. Autoritățile locale primesc, la rândul lor, rapoarte clare, în fiecare lună. Asigurăm, astfel, o transparență totală, inclusiv în ceea ce privește persoanele care benefi-
În ceea ce privește transportul turistic, compania dezvoltă activitatea pe mai multe planuri.
„Mașinile trebuie să fie curate și în perfectă stare de funcționare, iar șo- ferii, atât la nivel de ținută, cât și de atitudine, trebuie să fie impecabili. Pe de altă parte, trebuie să asculți șoferii, să le cunoști problemele și să încerci să le rezolvi. Iar telefonul meu este
„Facem transport internațional ocazional și lucrăm cu agenții din România, precum și din Europa, și nu numai. Avem o colaborare chiar și cu o agenție din India. În același timp, încercăm să convingem agențiile străine să realizeze tururi și în țările din Estul Europei și, deja, am primit primele solicitări în acest sens”, a ară- tat Darius Poptean, managerul Livio Dario.
Darius Poptean, manager Livio Dario:
Inovații pe toate segmentele
În ceea ce privește transportul re- gulat județean, în ciuda situației legis- lative incerte, Livio Dario a decis asu- marea unei investiții importante – schimbarea caselor de marcat fiscale. De altfel, compania din Alba Iulia este una dintre primele din țară care a mon- tat case de marcat fiscale pe mașini, cu aproximativ 17 ani în urmă.
Dimensiunile companiei fac din utilizarea tehnologiilor moderne un aspect esențial. De exemplu, în cazul transportului urban, ținta este transpa- rența totală.
„Noul model de casă de marcat este unul modern, cu display, și, astfel, vom înlocui tableta deja existentă și doar cititorul de carduri va trebui adap- tat. Noile dispozitive vor asigura trimi- terea informațiilor, în timp real, la se- diul firmei”, a explicat Liviu Poptean.
 „Există multe oportunități în piață și, anul acesta, continuăm
investițiile, având, deja, multe mașini noi comandate. Avem în construcție sediul de la Lugoj. Identificăm, totodată, o cerere mare pentru curse regulate speciale. Privind transportul urban, luăm în calcul achiziția unor autobuze electrice.”
Radu BORCESCU
60 .................................................................................................................................................. martie 2019
radu.borcescu@ziuacargo.ro






































































   58   59   60   61   62