Page 43 - Revista ZIUA Cargo mai 2019
P. 43

Cum arată rezultatele într-o companie 100% românească
Afaceri cu
Studiul a constat, în prima fază, în efectuarea unui exa- men psihologic individual și în administrarea unor ches- tionare referitoare la percepția grupului, chestionare la care au răspuns șoferii, dispecerii și patronul firmei de transport. În urma rezultatelor obținute, au avut loc ședințe individuale și pe grupuri, prezentându-se situația și posibilele măsuri de redresare.
WebEye România a avut, în 2018, afaceri de 4,677 milioane de euro, în creștere cu 24% față de anul anterior, avans susținut în principal de creșterea portofoliului de clienți, dar și de diversificarea soluțiilor telematice pentru transportatori și de flexibilitatea companiei de a se adapta cerințelor clienților. WebEye
Fără să intrăm în amănunte, era vorba de un fenomen de tip „bullying” (termen preluat, poate mai puțin inspirat, din problemele copiilor la școală, care se referă la umilințele suportate de unii copii și care duc la izolarea acestora). Un grup de 3 șoferi fiind „ capul răutăților”, prin comportamentul lor, încercau să-i umilească pe alții, care erau mai în vârstă. Atât discuțiile avute în particular cu cei în cauză, cât și discuțiile pe care le-a avut și patronul cu ei, au făcut ca situația în timp să se detensioneze, colectivul devenind din nou unit și performant.
a grupului e soluții
WEBEYE ROMÂNIA
 Fără să încerc să vă conving despre utilitatea unor astfel de studii vă voi prezenta rezultatele obținute prin folosirea informațiilor referitoare la grupul de șoferi.
24% mai mari,
Este vorba de o firmă sută la sută românească de trans- porturi internaționale de marfă, care avea în medie angajați 30-40 de șoferi și beneficiari relativ stabili. Problemele cu care se confrunta de la un timp patronul acestei companii erau legate de o relativă scădere a performanțelor pe fondul unei stări conflictuale generalizate, materializată prin recla- mații între șoferi, „refuzul” unor curse, motivându-se probleme tehnice la mașină, creșterea numărului de amenzi ale or- ganelor de control din țară și din străinătate (amenzile de circulație nu au crescut).
în 2018
România este parteN
WebEye, furnizor d„
telematice cu sediul la Budapesta. Grupul a avut, în 2018, afaceri totale de 18,355 milioane de euro.
e bucură rezultate- le din 2018, mai ales cele de la ni-
 Care sunt avantajele transportatorului care a străbătut drumul, nu foarte ușor, până să aibă o firmă de succes, mai simplu spus, ce câștig are firma care este catalogată ca o firmă de succes?
vel local, care confirmă ceea ce a devenit deja tradiție, și anume că România este cea mai per- formantă piață din grup, după Ungaria. În 2018, am evoluat mult, prin clienții noi câștigați, unii dintre ei cu afaceri foarte mari, cum este FAN Courier, care are un parc impresionant
Avantajele sunt atât în interiorul, cât și în exteriorul companiei de transport, indiferent că este de marfă sau de persoane.
Levente de mașini. A fost o provocare Gall să construim oferta potrivită unei flote mixte. Și clusterul (Ungaria, România, Slovacia) pe care îl conduc a avut afaceri în creștere, de peste 10 milioane de euro. Avem o bază solidă, pe care ne străduim să o dezvoltăm în continuare”, a spus Levente Gall, director general WebEye pentru
În plan intern, putem vorbi despre o creștere a performan- țelor conducătorilor auto, motivați de statutul „firmei de suc- ces”, care favorizează un comportament pozitiv atât în trafic, cât și în relațiile cu beneficiarii sau cu organele vamale sau de control. Acești șoferi devin fideli firmei și, astfel, scade semnificativ fluctuația de personal. Nu în ultimul rând, o firmă de succes va găsi mult mai ușor să angajeze personal, ceea ce, în condițiile crizei de șoferi, nu este puțin lucru.
Europa Centrală și de Est.
În România, WebEye avea, în decembrie anul trecut,
În exterior, imaginea unei firme de succes este de natură să atragă clienții. Mai mult decât atât, este vorba despre clienți, la rândul lor de succes, care nu-și pot permite să colaboreze cu „necunoscuți”.
14.923 de soluții active, față de 9.863 de soluții active în decembrie 2017. Având în vedere planurile companiei de a se lista la bursă și de a-și mări portofoliul de clienți, dez- voltarea echipei și instruirea angajaților au rămas adevărate priorități. În 2018, numărul angajaților aproape s-a dublat, atât în România, cât și la nivelul clusterului. În ceea ce privește soluțiile telematice, clienții continuă să le caute pe cele complexe, care oferă control aproape total și un management eficient al companiei. Acest lucru înseamnă echipament WebEye conectat la CAN bus-ul mașinii, sonde litrometrice, iar, în funcție de tipul de transport, conectarea unor senzori auxiliari, cum ar fi cei de temperatură.
Un alt atu ține de faptul că beneficiarii neserioși, cei care caută chiar să escrocheze, rar apelează la firme de succes, în general căutând parteneri mai puțin cunoscuți în piață, mai vulnerabili.
Se spune că este mai ușor să ajungi în vârf decât să te menții acolo. La fel este și cu succesul... o dată obținut, acesta trebuie păstrat.
În final, o ultimă remarcă. Nu faceți greșeala să conside- rați că numai firmele mari pot fi firme de succes. Succesul este un atribut al tuturor celor care și-l doresc și care investesc pentru asta. Și, bineînțeles, când ai succes, vine și norocul...!!!
O astfel de echipare oferă control asupra combustibi- lului, a camionului, a curselor, o bună comunicare cu șoferii și, nu în ultimul rând, îi ajută pe transportatori să respecte legislația și să evite amenzile.
Psiholog pr. Cristian SANDU
Strategia WebEye în 2019 pune accent pe consolidarea afacerii și creșterea calității serviciilor, în contextul în care transportatorii devin tot mai atenți la aspecte precum ma- nagementul combustibilului și al întreținerii vehiculelor. (M.I.)
cabinet de psihologie autorizat E-mail: psih.cristian.sandu@gmail.com Tel.: 0751.364.575
mai 2019 ...................................................................................................................................................... 43
  CAMIOANE ȘI SERVICII


































































   41   42   43   44   45