Page 34 - ZIUA Cargo iunie 2019
P. 34

   Economie fără
DRIVE-TEST VOLVO FH STEP D
compromisuri
CAMIOANE ȘI SERVICII
D
Implementarea normelor Euro 6 Step D a reprezentat, pentru Volvo
Trucks, un nou prilej de optimizare a consumului...
ar care este experiența la vo- lan? Iar răspunsul la această întrebarea a reprezentat tema
Iar dacă totul este optimizat pentru consum, cu un motor destul de puter- nic ca autovehiculul abia să se târâie pe pantele mai pronunțate, cabină destul de mică pentru a fi aerodina- mică și eventual și un sistem telematic pentru a supraveghea la fix „prostiile” șoferului... acestea sunt pentru patron.
De parcă nu lucrează cu toții la aceeași firmă și nu își doresc același lucru... Nicio industrie nu ar putea func- ționa, dacă ar fi real un conflict cronic între patroni și angajați. Iar trans- porturile nu fac diferență! Sau fac?
principală a primului drive-test realizat cu noua motorizare.
Asta și pentru că, doar cu câteva zile înainte, driver-trainer-ii Volvo Romania realizaseră un test de con- sum comparativ, ca la carte, între Step D (noul standard Euro 6) și Step C.
Dacă stau să mă gândesc bine, și experiența noastră, a jurnaliștilor oferă
 Înainte de a pleca la drum, am în- cercat să aflu de la reprezentantul Volvo Trucks ce aduce nou varianta Step D. Pentru a încerca să le rețin mai ușor, m-am obișnuit să realizez (în minte) o clasificare – elemente menite să îmbunătățească siguranța, cele pentru confort și cele pentru eficiență. Și de aici... te confrunți cu riscul major ca discuția să alunece într-o direcție total neproductivă, sau cel puțin așa mi se pare mie – elemente pentru șo- fer și elemente pentru patron.
Adică, un motor puternic, o cabină mare și bine dotată, un pat confor- tabil... acestea sunt pentru șofer.
34 ...................................................................................................................................................... iunie 2019



















































































   32   33   34   35   36