Page 35 - ZIUA Cargo iunie 2019
P. 35

 Volvo FH Step D a obținut o reducere cu 5% a consumului față de Step C
Pe la jumătatea zilei, într-o pauză (pentru poze), m-a sunat un transportator.
câteva indicii interesante. Producătorii de camioane ne invită să testăm ver- siuni noi de camioane, însă nu este în- totdeauna la fel. Uneori testăm modele fantastice, cu dotări și caracteristici di- namice deosebite – adevărate limuzine de lux. Alteori, însă, suntem încurajați să apreciem consumul redus. Și da, suntem impresionați de reducerile semnificative ale consumului obținute de noile generații de camioane. Însă, a- tunci când consumurile sunt chiar spec- taculoase, cel mai adesea, plăcerea de a conduce se diminuează sensibil.
Dar să ne întoarcem la drive-testul nostru.
La ce capitol credeți că se înca- drează Volvo FH Fuel & Efficiency?
Consumul obținut pentru varianta Step D este chiar foarte spectaculos – cu o masă totală de 32 t, s-a atins un consum mediu de 25,37 l/100 km, pe un parcurs de 525 km.
Sunteți tentați să îl așezați la secțiunea „totul pentru consum”? Sper că nu, pentru că ar fi o mare greșeală.
Traseul ales de mine pentru test a fost București-Pitești-Rm. Vâlcea- Valea Oltului (până în apropiere de Sibiu) și retur.
  Testul a fost realizat de reprezentanții Volvo Romania cu două camioane FH 460, unul Step D și altul Step C. După 525 km (majoritatea pe autostradă – ruta București-Constanța și retur), Step D a avut un consum mediu de 25,37 l/100 km, iar Step C 26,81 l/100 km. Camioanele au avut aceeași încărcătură (32 t masă totală), iar viteza medie a fost de aproximativ 80 km/h.
     iunie 2019 .................................................................................................................................................... 35
Varianta actualizată a motorului diesel D13 folosește un nou tip de ulei de motor VDS-5, cu vâscozitate redusă și segmenți de ungere care diminuează consumul de combustibil și fricțiunea internă. În plus, motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.
   CAMIOANE ȘI SERVICII























































































   33   34   35   36   37