Page 22 - Revista ZIUA Cargo Septembrie 2019
P. 22

   Hubertus Mühlhäuser, președinte și CEO al CNH Industrial:
„Focalizarea din ce în ce mai accentuată asupra recunoașterii necesității de a reduce fundamental emisiile din industria automobilelor direcționează industria noastră spre a căuta rapid soluții tehnologice avansate. Acum, Iveco se află într-o poziție ideală de a oferi clienților o gamă mai mare de soluții de transport, inclusiv vehicule alimentate electric, cu gaz natural și cu celule de combustibil. Alegerea Nikola ca Iveco să fie partenerul său strategic reprezintă o recunoaștere a excelenței noastre la nivel internațional în ceea ce privește camioanele de mare capacitate și tehnologiile motopropulsoare alternative.”
Parteneriat strategic
între CNH Industrial
și Nikola Corporation
Grupul CNH Industrial urmează să se implice în modelul Seria D al camionului Nikola, cu o investiție de 250 de milioane de dolari, pentru piața din SUA și Europa. Această implicare constă în industrializarea camioanelor cu baterii electrice de mare capacitate și celule de combustibil.
I ntenția cu care CNH intră în acest parteneriat strategic și exclusiv este accelerarea industriei spre
zero emisii a camioanelor de mare capacitate, respectiv cele din Clasa 8 din SUA și Europa, prin adoptarea tehnologiei cu celule de combustibil.
Inovația Nikola
Camioanele de mare capacitate cu zero emisii ale companiei Nikola, cu tehnologie de baterii și celule de combustibil cu hidrogen, vor fi fabrica- te în premieră. Modelul de afaceri inedit al companiei prevede o noutate în industrie, o rată de leasing „all-in” care cuprinde costuri de service, între- ținere, combustibil și de vehicul, ce asigură o certitudine pe termen lung a costurilor totale de proprietate. Pro- ducătorul afirmă că aceste costuri vor fi egale sau mai mici față de cele ale unui camion diesel.
Implicarea CNH
Compania CNH Industrial va pre- lua o cotă parte strategică, de 250 de milioane de dolari, din Nikola, devenind investitorul principal al Seriei D, injecția de capital fiind de 100 de milioane nu- merar și 150 de milioane în servicii pre- cum dezvoltarea produselor, ingineria producției și asistență tehnică, precum și furnizarea de anumite componente cheie pentru a accelera producția Nikola TWO și Nikola TRE. Evaluarea inițială a fost stabilită la 3 miliarde de dolari.
Nikola anticipează strângerea a peste 1 miliard de dolari la Seria D, acordând o participație de aproximativ de 25% noilor investitori și parteneri de afaceri, inclusiv CNH Industrial.
Aportul tehnologic
Mărcile CNH Industrial de vehicule comerciale și, respectiv, grupuri moto- propulsoare, Iveco și FPT Industrial, vor contribui cu experiență în inginerie și fabricație pentru industrializarea camioanelor electrice cu baterii și
  22............................................................................................................................................ septembrie 2019
CAMIOANE ȘI SERVICII


















































































   20   21   22   23   24