Page 62 - Revista ZIUA Cargo octombrie 2019
P. 62

  Thomas A. Fischer: „Clienții români au început să se alinieze, în ultimii ani, tendințelor de a lucra mai eficient, inclusiv în logistică și în fluidizarea proceselor acesteia. Ne concentrăm pe promovarea noii noastre generații RX, pentru că viitorul este electric și în România. Urmărim, în paralel, combinarea viitorului tehnologic și a digitalizării cu soluții adaptate necesităților clienților. Managementul flotelor este, de asemenea, foarte important, ca valoare adăugată pentru transparență și administrarea bugetelor.
În ultimii ani, clienții români au aceleași așteptări de la noi în ceea ce privește calitatea echipamentelor și serviciilor. Și în România, închirierea pe termen lung sau scurt este recunoscută ca o bună soluție pentru aplicațiile normale și ușoare. Specialiștii din logistică apreciază performanțele și eficiența stivuitoarelor și sunt foarte atenți la costul total de operare
al echipamentelor.”
  Thomas A. Fischer: „Anticipăm că piața globală pentru echipamente de manipulare a mărfurilor va cunoaște o creștere mai lentă în 2019, dacă nu cumva o scădere ușoară față de 2018. În cel mai bun caz, va fi o creștere de o singură cifră.”
 STILL oferă o gamă largă de va- riante de operare, de la o varietate de pedale de picior și întrerupătoare pla- sate pe coloana de direcție, la patru opțiuni de control diferite pentru direc- ție și sisteme hidraulice: multi-lever (cu mai multe manete), mini-lever (ma- netă mini), 4Plus joystick și o unitate tactilă nou dezvoltată, pentru o mani- pulare precisă și sigură a încărcăturii și o schimbare rapidă a direcției de deplasare.
... siguranță
Toate informațiile sunt furnizate într-un mod simplu de înțeles, neutru, prin intermediul unității de control STILL Easy, și sunt prezentate pe un display color full-graphic. Pot fi activate funcțiuni individuale, prin intermediul a patru butoane „favorite”, care pot fi acționate chiar și cu mănuși de lucru. Un plus de siguranță și securitate este asigurat de către un sistem de control de siguranță Pre-Shift (înainte de începerea schimbului de lucru), în care ferestrele de dialog ghidat pe ecran asistă șoferul în verificarea echipa- mentului, înainte de a-și începe acti- vitatea.
Nu în ultimul rând, pentru activi- tatea „în rețea”, RX 60 poate fi conec- tat, prin intermediul unei interfețe opționale, la STILL Fleet ManagerTM, pentru un acces rapid și facil la datele operaționale ale echipamentului, sau la portalul STILL neXXt, pentru un management inteligent și eficient al flotelor.
Fără bătăi de cap cu bateria
Schimbările dese ale bateriilor pot fi evitate în cadrul multor activități în două schimburi, datorită unei mai mari eficiențe energetice, a capacității ba- teriei de până la 775 Ah (în cazul bate- riilor cu plumb și acid) sau a folosirii teh- nologiei litiu-ion. Pentru operatorii care au nevoie, totuși, să schimbe bateria, acest lucru se realizează pe partea laterală, principiu deja testat și apreciat de utilizatori. Schimbarea se poate face în doar câteva minute, cu ajutorul unui stivuitor pe baterii, necesitând intervenția unei singure persoane.
Raluca MIHĂILESCU
Hamburg, GERMANIA raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
    62 ............................................................................................................................................ octombrie 2019
LOGISTICĂ





















































































   60   61   62   63   64