Page 22 - Revista ZIUA Cargo decembrie 2019
P. 22

25 de ani Com
Divers Auto Ro
Există companii care par să se dezvolte cu ușurință, aparent fără efort, care parcă de fiecare dată trag lozul câștigător... Nu este, însă, cazul Com Divers Auto Ro. Aici, fiecare etapă de dezvoltare s-a realizat prin muncă, cu seriozitate și atenție, respectând un anumit plan și fără să se „ardă” etape.
  Apărută în noiembrie 1994, compania Com Divers Auto Ro a avut, inițial, ca obiect de activitate comercializarea pieselor auto. Abia în 2003 activitatea princi- pală devine transportul internațional de mărfuri, realizat, la acea vreme, cu 25 de camioane DAF, Mercedes-Benz și Iveco. În 2005, apare primul service la Bascov. La acea vreme, flota numă- ra 50 de camioane. În 2009, este construit sediul nou, iar flota era de 180 de camioane.
Obsesia pentru detalii
Îmi amintesc anul 2010, la prima ediție a concursului Romanian Trans- port Company of the Year. Com Divers Auto Ro (CDA) a intrat în competiție și a trecut, la fel ca toți candidații, prin procedura de evaluare. Iar compania a câștigat concursul impresionând la mai multe capitole, aspecte care s-au dovedit în timp punctele forte ale CDA și stâlpii pe care și-a sprijinit dezvol- tarea.
Deși în plină criză, CDA se remar- ca printr-o foarte bună stabilitate finan- ciară, asigurată de clienții de top dar,
2010 – Dan Lazăr a primit trofeul Romanian Transport Company of the Year, într-un moment emoționant creat de Marcel Pavel.
 PIAȚĂ ȘI COMPANII
mai ales, printr-un excelent control al costurilor.
Iar, aici, pregătirea angajaților a jucat permanent un rol central în ca- drul CDA. Iar în ceea ce privește șo- ferii... puține firme de transport româ- nești au pus la punct un program de pregătire a conducătorilor auto atât de elaborat. Încă din 2010, șoferii se aflau în centrul atenției conducerii CDA, iar programul de pregătire nu
se rezuma doar la a se asigura că șoferii vor gestiona corect documen- tele și vor avea un consum redus de carburant. Siguranța rutieră era (și este și acum) tratată cu seriozitate și fără compromisuri, chiar dacă majo- ritatea pieței nu adopta aceeași con- duită – lipsa șoferilor a determinat mul- te companii să închidă ochii la anumite lacune în pregătirea conducătorilor auto.
Iar atenția la detalii și respectarea regulilor până la virgulă o constați cel mai bine atunci când vizitezi sediul CDA din Pitești. Birourile moderne, flota nouă, service-ul sunt elemente cu care se pot lăuda și alți transportatori, însă ordinea și curățenia... Chiar și după ani de utilizare, totul pare nou, inclusiv camioanele – chiar și cele mai vechi sunt păstrate într-o stare per- fectă. Iar service-ul... ar putea fi com- parat cu o farmacie, așa cum bine puncta unul dintre participanții la eve- nimentul de aniversare a celor 25 de ani ai companiei.
Al doilea trofeu RTCY
În 2014, apare service-ul din Râm- nicu Vâlcea, o copie fidelă a celui din
 22 ............................................................................................................................................ decembrie 2019



















































































   20   21   22   23   24