Page 23 - Revista ZIUA Cargo decembrie 2019
P. 23

    Dan Lazăr, director general: „Când am realizat acest
pas, nu împlinisem încă
27 de ani și fratele meu
nici 25, iar tot ce s-a realizat în acest sfert de secol nu era posibil fără o echipă de profesioniști.”
Pitești. Este și anul în care CDA con- firmă din nou poziția de top în industria transporturilor românești, câștigând pentru a doua oară trofeul Romanian Transport Company of the Year.
Astăzi, parcul CDA numără aproxi- mativ 300 de camioane, iar cifra de afaceri este de 51,6 milioane de euro. Compania are peste 370 de angajați, 842 de clienți și 550 de furnizori.
„Am rezistat pe piață prin foarte multă muncă și seriozitate. S-a format un nucleu de oameni foarte valoroși în cadrul companiei, pe care ne putem baza. Unii dintre aceștia lucrează aici încă de la înființarea firmei”, a arătat Dan Lazăr, director general CDA.
Alexandru Popa, director transport: „Privim cu încredere către viitor și suntem pregătiți pentru noile provocări – protecția mediului, evoluția informatizării și tehnologiei, piața muncii, precum și noile modificări legislative la nivel european.”
Și pentru că am vorbit despre stra- tegia CDA de a alege drumul pe care l-a considerat corect și nu neapărat calea ușoară, merită să menționăm că, atunci când majoritatea transpor- tatorilor s-au îndreptat către transportul intracomunitar, după liberalizarea pieței, CDA dezvolta rute extracomuni- tare. Astăzi, compania utilizează peste 100 de autorizații CEMT anual, Turcia fiind una dintre destinațiile principale.
„Activitatea de transport este îndreptată către industria auto, unde colaborăm cu principalii producători din acest domeniu. Acoperim toată Europa și efectuăm și rute extracomu- nitare, precum Turcia, Serbia și alte
Radu Dinescu, președinte IRU: „Com Divers Auto Ro este o companie model pentru industria transporturilor rutiere internaționale de marfă din România și nu numai din țara noastră. Seriozitatea și multă muncă i-au adus aici.
CDA contribuie la succesul transportului internațional românesc, industrie care, de câțiva ani, este pe primul loc la exportul de servicii al țării noastre și care aduce peste 5 miliarde de euro pe an prin acest export.
În spatele succesului CDA se află un om, Daniel Lazăr, cel care a avut spirit antreprenorial în anii ‘90, a muncit foarte mult, a avut rezultate, însă aceste lucruri nu sunt suficiente. Trebuie să ai o viziune. Dan Lazăr a avut această viziune și a știut să își creeze o echipă de încredere, cu care dezvoltă, în continuare, afacerea, fiind un partener de încredere pentru toți colaboratorii săi.”
destinații”, a afirmat Alexandru Popa, director de transport.
Pe lângă propria flotă, CDA cola- borează cu 32 de firme de transport (subcontractanți), însumând 110 ca- mioane. Aceștia beneficiază de servicii logistice, service, carburant, taxe de drum, asistență tehnică, parcare și training șoferi.
Iar dezvoltarea continuă.
Astăzi, în cadrul grupului Com Divers activează mai multe firme. Pe lângă Com Divers Auto Ro, a apărut Com Divers Logistic, care are obiect de activitate logistica, expedițiile și, mai nou, agricultura și zootehnia. O altă firmă este Com Divers Lazăr Junior, iar cea mai tânără societate în cadrul grupului este Com Divers Service LKW.
Radu BORCESCU
radu.borcescu@ziuacargo.ro
 decembrie 2019 .......................................................................................................................................... 23
 PIAȚĂ ȘI COMPANII














































































   21   22   23   24   25