Page 36 - Revista ZIUA CARGO
P. 36

RENAULT TRUCKS
Performanțe bune,
pe o piață turbulentă
Cu 54.098 de vehicule facturate, Renault Trucks și-a menținut, în 2019, poziția, pe o piață globală dominată de contraste, care a cunoscut o primă jumătate de an foarte dinamică
și o a doua jumătate mai puțin impresionantă.
  A stfel pe segmentul de vehicu- le cu masă de peste 6 t, con- structorul francez a deținut o cotă de piață stabilă, în Europa (8,5%), iar, în Franța, și-a menținut poziția domi-
nantă, cu o cotă de piață de 27,9%.
Livrări în funcție de destinație:
• Franța: 24.621 de unități (+2%)
• Europa: 24.544 de unități (-9%)
• Internațional: 4.933 de unități
(+10%).
Livrări în funcție de tonaj:
• Gama grea și medie: 35.950 de unități
• Vehicule comerciale ușoare: 18.148 de unități.
Volumele au rămas stabile
Renault Trucks și-a menținut sta- bile volumele de vânzări, pe o piață europeană marcată de o creștere de 15% în prima jumătate și cu o scădere de 18% în cea de-a doua.
În segmentul de peste 16 t din Euro- pa, producătorul a înregistrat o foarte ușoară scădere a cotei de piață, de 0,1%, în timp ce, pe segmentul între 6 și 16 t, a avut o creștere de 0,3% a cotei.
10% creștere internațională
Volumele au crescut cu 10% la nivel internațional (în afara Europei), fiind facturate un număr de 4.993 de camioane. Într-un context dificil, cu o piață europeană care a scăzut cu 28%, Renault Trucks a câștigat cotă de piață în toate țările.
În particular, constructorul francez a obținut o performanță istorică pe seg- mentul de peste 16 t în Turcia, cu o cotă de piață care a crescut cu 3 puncte, la 8,8%. Renault Trucks și-a consolidat, de asemenea, poziția dominantă în Algeria, cu o cotă de 26% (peste 16 t).
În 2019, a început producția mode- lelor Renault Trucks C și K, la uzina de asamblare a constructorului din Meftah, fiind produse 850 de camioa-
ne. În 2020, vor fi asamblate aici și ve- hicule din gama D.
Volume record
la vehicule rulate
În 2019, facturările de vehicule co- merciale rulate cu crescut cu 11%, la 9.442 de unități. Într-un context dificil, cu un stoc general foarte mare de ve- hicule rulate pe piață, Renault Trucks a menținut un nivel redus al stocurilor, datorită mai ales ofertelor speciale:
• Oferta T Selection, care include vehicule rulate care au trecut printr-o inspecție cu 200 de puncte, selectate în funcție de vârsta și kilometrajul ca- mionului și care beneficiază de garan- ția producătorului.
• Modele adaptate de către Fabri- ca de Camioane Rulate de la Bourg- en-Bresse, înclusiv Renault Trucks T X-Road și T P-Road, capete tractor transformate în autoșasiuri, conform unor procese industriale stricte și ofe- rind un răspuns optim pentru necesi- tățile clienților.
CAMIOANE ȘI SERVICII
 36 .................................................................................................................................................. aprilie 2020





































































   34   35   36   37   38