Page 37 - Revista ZIUA CARGO
P. 37

   • Serii speciale de camioane rulate, cum ar fi modelul T 01 Racing, com- plet redesenat de către designerii Renault Trucks.
În final, 23 de locații au primit, în 2019, eticheta „Used Trucks by Renault Trucks”. Această etichetă garantează rigurozitatea selecției și pregătirii vehi- culelor pentru clienți, precum și va- rietatea gamei de vehicule și servicii. Constructorul dorește să ajungă, anul acesta, la 70 de locații care să primeas- că această etichetă.
Activitatea post-vânzare
a rămas puternică
Renault Trucks a înregistrat o creș- tere cu 3% a cifrei de afaceri provenite din piesele de schimb, în ciuda scă- derii activității de transport.
Portofoliul de vehicule acoperite de contracte de întreținere pe mai mult de 36 de luni a crescut, de asemenea, cu 13%, cu peste 35.000 de vehicule sub contract.
2019 a fost, de asemenea, marcat de lansarea ofertei de mentenanță preventivă, Start & Drive Excellence Predict, în 15 țări europene, pentru gamele T și T High. În 2020, Renault Trucks va extinde această ofertă și pentru C, K, D și D Wide Z.E.
Mobilitatea electrică a devenit realitate
2019 a marcat lansarea camioane- lor electrice Renault Trucks. Construc- torul francez oferă o gamă cuprin- zătoare de astfel de vehicule, de la 3,1 la 26 t, cea mai largă de pe piață. Clienții au încredere în Renault Trucks, care a anunțat semnarea unui con- tract istoric cu grupul Carlsberg, pen- tru livrarea a 20 de unități D Wide Z.E.
După stabilizarea situației curente, va demara producția în serie de ve- hicule electrice la fabrica Renault Trucks de la Blainville-sur-Orne.
În următorii patru ani, Renault Trucks dorește să investească încă 150 de milioane de euro în mobilitatea
electrică. Fabricantul estimează că vehiculele electrice vor acapara 10% din volumele sale de vânzări, până în 2025.
Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 aprilie 2020 .................................................................................................................................................. 37
 CAMIOANE ȘI SERVICII



















































































   35   36   37   38   39