Page 38 - Revista Ziua CARGO
P. 38

   Date despre noul Volvo FMX
• Cabine: cabină de zi, cabină de zi joasă, cabină de dormit joasă, cabină de dormit, cabină Globetrotter, cabină pentru echipaj. Pachete exterioare și interioare de accesorii, pentru design individual.
• Un nou volan, cu opțiunea de înclinare a coloanei, pentru o poziție mai ergonomică de deplasare.
• Motoare: diesel, disponibile cu standarde de emisii diferite.
• Sistem de schimbare a treptelor de viteză: I-Shift și I-Shift cu trepte de forță, cu pachete software pentru diferite aplicații de transport.
• Farurile: halogen sau LED.
   Caracteristici de siguranță
Noul Volvo FMX este echipat cu Controlul adaptiv al vitezei de croa- zieră (ACC), care funcționează, acum, la toate vitezele, până la 0 km/h. Funcțiile suplimentare de îmbunătățire a siguranței de pe Volvo FMX includ pilotul automat cu asistență la cobo- râre, care stabilește o viteză maximă, pentru a preveni accelerarea nedorită atunci când vă deplasați în pantă.
Sistemul de frânare controlat elec- tronic (EBS), care este o condiție necesară pentru caracteristicile de siguranță, cum ar fi Avertizarea de coliziune cu frână de urgență și Con- trolul electronic al stabilității, devine, acum, echipare standard, pentru noul autocamion. Direcția dinamică Volvo cu sistemele de siguranță Asistență pentru păstrarea benzii de rulare și
Asistență de stabilitate sunt, de ase- menea, disponibile ca opțiune.
Un nou sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere crește siguranța pe Volvo FMX, prin afișarea pe panoul de bord a unor indicatoare rutiere, cum ar fi limitele de viteză, restricțiile de depășire și tipul de drum.
Pentru activități deosebit de dificile, cum ar fi cele de minerit, Volvo FMX este echipat cu o trapă opțională de
plafon, din oțel, cu mâner de ieșire în caz de urgență, care permite înlătu- rarea întregii trape.
Un pachet robust și complet
Prin proiectarea unui nou autoca- mion FMX robust pentru transportul în construcții, care poate transporta mai multe tone și care se poate manevra mai ușor, asigurând, totodată, siguranța și confortul șoferului, Volvo Trucks poate contribui la creșterea productivității și a profitabilității, în industria construcțiilor.
Dezvoltarea rapidă a serviciilor de conectivitate le oferă transportatorilor modalități complet noi de a crește dis- ponibilitatea și de a optimiza modul de utilizare a vehiculului.
Volvo Trucks introduce Contractul Volvo Flexi-Gold, care oferă aceeași aco- perire ca în cazul Contractului Volvo Gold, la același cost previzibil, însă cu mai mul- tă flexibilitate, pentru a se adapta nevoilor dinamice ale afacerilor. Tarifele lunare variază în funcție de un interval de flexibili- tate de 40% pentru kilometrajul anual es- timat. Acest lucru le oferă transportatorilor o mai mare flexibilitate în a-și adapta operațiunile la schimbările de sezon și la o cerere de transport fluctuantă.
adaptarea: Raluca MIHĂILESCU
raluca.mihailescu@ziuacargo.ro
 38 ........................................................................................................................................................ mai 2020
CAMIOANE ȘI SERVICII














































































   36   37   38   39   40