Page 37 - Revista Ziua Cargo
P. 37

   În urma unei game largi de conversii, cabina acestui Mercedes-Benz LPK 1626 din 1972 a fost pusă la treabă în aplicații din construcții, stingerea incendiilor sau transport de lungă distanță.
Primul loc de muncă digital...
În 2018, a fost introdus primul loc de muncă pentru șofer aproape în în- tregime digitalizat, ca premieră mondia- lă pe un camion. Multimedia Cockpit a fost lansat pe cea de-a cincea genera- ție Actros. Două ecrane de înaltă rezo- luție au înlocuit panoul tradițional de instrumente. Display-ul central poate fi în întregime configurat de către șofer și, folosind elemente grafice clare, afi- șează datele de operare ale unor siste- me cum ar fi Active Drive Assist și Pre- dictive Powertrain Control. Ecranul secundar este un touchscreen și poate fi operat ca un smartphone. Funcționa- litatea este crescută prin intermediul unor butoane de acces rapid. În plus, volanul multifuncțional s-a transformat într-un fel de panou de comandă.
De asemenea, ca parte a complet reproiectatei interfețe om-mașină de pe noul Actros, sunt incluse cele două display-uri ale sistemului MirrorCam, care înlocuiește oglinzile retrovizoare, încorporate în pilonii A. Acestea nu afișează doar traficul din spate, ci ajută și la depășiri, curbe și manevre, prin intermediul imaginilor în mișcare și al formatelor de unghi panoramic.
Mai mult decât atât, Multimedia Cockpit formează, acum, o interfață cu lumea exterioară: aplicații care ajută șoferul să își îndeplinească sarcinile de zi cu zi. În același timp, camionul este conectat la cloud în permanență, prin intermediul Truck Data Center, care reprezintă, în același timp, baza pentru soluții de conectivitate, cum ar fi Fleetboard și Mercedes-Benz Uptime.
traducerea și adaptarea: Raluca MIHĂILESCU raluca.mihailescu@ziuacargo.com
În cabinele așa-zisei Noi Generații (NG), marcantă a fost utilizarea elementelor din plastic. Mercedes-Benz AK 1936, din 1988.
 Mercedes-Benz Actros, 2004-2008
 august 2020 ................................................................................................................................................ 37
Multimedia Cockpit, 2018
 CAMIOANE ȘI SERVICII
























































































   35   36   37   38   39